Hava Durumu

Gün ağarınca ortaya çıktı! Feci görüntüler...

4 milyonu aşkın can alan koronavirüs salgınında Delta varyantı hızla yayılırken, Pazartesi gününün son saatinde dünyayı dehşete düşüren haber uluslararası ajanslar tarafından duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2021 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2021 08:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gün ağarınca ortaya çıktı! Feci görüntüler...

Reuters haber ajansı, koronavirüs hastalarının tedavi gördüğü hastanedeki faciayı akşam 23.04'te 'son dakika' koduyla geçti. Ardından peş peşe resmi açıklamalar geldi.

Irak'ın Nasıriye kentinde bir hastanenin Covid bölümünde çıkan yangında en az 50 hasta feci şekilde hayatını kaybetti. Yangında hastanede tedavi gören 60'tan fazla kişi de yaralandı.

El Hüseyin hastanesini saran alevler, gece geç saatlerde kontrol altına alınabildi. Reuters, hastane önünde toplanan öfkeli hasta yakınlarının polisle çatıştığını ve iki polis aracının ateşe verildiğini aktardı.

Yangının ardından Irak Başbakanı Mustafa Kazımi bakanlarıyla acil toplantı yaptı ve Nasıriye'de görev yapan sağlık ve sivil savunma müdürlerinin görevden alınması emrini verdi.

Başbakanlıktan yapılan resmi açıklamada, yangın çıkan hastanenin müdürünün görevden alınacağı ve hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı da belirtildi.

Sağlık yetkilileri hastanedeki Covid bölümünün üç ay önce inşa edildiğini ve 70 yatak kapasiteli olduğunu, yangın başladığı sıradaysa yataklardan 63'ünün dolu olduğunu bildirdi.

İKİ FARKLI AÇIKLAMA 

Yetkililer yaralılardan birçoğunun durumunun ağır olduğunu kaydediyor. Yangının oksijen tüpünün patlamasından kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Ancak Associated Press'e (AP) konuşan yetkililer, elektrik kablolalarındaki kısa devre nedeniyle yangın çıktığını söyledi fakat daha fazla detay vermedi.

Salı günü sabahın olmasıyla hastanedeki facianın boyutları ortaya çıktı. Reuters haber ajansı, siyah torbalara konulmuş ve yan yana dizilmiş cesetlerin fotoğraflarını geçti.

Nisan ayında da başkent Bağdat'da Covid-19 hastalarının tedavi edildiği bir hastanede yangın çıkmış, en az 82 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Ülkeyi sarsan Yangın nedeniyle Irak genelinde üç gün ulusal yas ilan edilmiş, Sağlık Bakanı Hasan el-Tamimi de istifa etmişti.

ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre Irak'ta şu ana kadar yaklaşık 1,4 milyon koronavirüs vakası tespit edildi, 17 binden fazla kişi de hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü kayıtlarına göre de yaklaşık 40 milyon nüfuslu ülkede yaklaşık 1 milyon kişi tek doz Covid aşısı oldu.

TÜRKİYE'DEN BAŞSAĞLIĞI 

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan resmi açıklama şöyle: "Irak'ın Zi'kar vilayetine bağlı Nasıriye şehrindeki İmam Hüseyin Hastanesinde 12 Temmuz gecesi çıkan yangında çok sayıda hasta ve yakınının hayatını kaybettiği büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir.

Bu elim hadisede yaşamını yitirenler için kardeş Irak halkı ile Irak Hükümetine başsağlığı diliyor, yaralıların bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.