Hava Durumu

Gün yüzüne çıkan tarihi fotoğraflar

Churchill'in Ortadoğu'yu şekillendirmek için gittiği Mısır'da çekilen ve 'Arabistanlı Lawrence' ile bölgedeki sınırları çizen Gertrude Bell'in de bulunduğu fotoğraflar ilk kez yayımlandı

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2021 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2021 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gün yüzüne çıkan tarihi fotoğraflar

İngiltere'de 1874'de doğan, 1965'te ölen eski başbakan Winston Churchill, kritik dönemlerde ülkesi adına görevler üstlenmişti. Askeri eğitiminin ardından bir süre İngiliz Kraliyet Ordusu'nda görev yapan Churchill, uzun politik kariyeri boyunca milli savunma bakanlığı ve başbakanlık görevlerinde bulunmuştu. Churchill'in 1921'de Ortadoğu'yu şekillendirmek için gittiği Mısır'da çekilen fotoğraflarının yer aldığı koleksiyon ilk kez gün yüzüne çıktı. Fotoğraflar arasında, Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı'ya karşı başlatılan Arap İsyanı'nın mimarı olan ve 'Arabistanlı Lawrence' diye bilinen İngiliz casus Thomas Edward Lawrence ile şefi Gertrude Bell'in de görüntüleri var.

Müzayedede satılacak

Elinde cetvelle masa üstünde Ortadoğu ülkelerinin sınırlarını çizdiği belirtilen ve 'Çöl Kraliçesi' diye tanınan Gertrude Bell'in hayatı film olmuş ve bu İngiliz casusu Nicole Kidman canlandırmıştı. İlk kez yayımlanan fotoğrafların müzayedede satılacağı bildirildi.

Her biri en az 4 bin sterlin

Londra'da müzayede evi Forum Auctions'ta satışa çıkacak tarihi fotoğrafların her birinin 4 bin sterline (47 bin TL) alıcı bulması bekleniyor. 1921'de İngiltere Koloniler Dışişleri Bakanı olan 47 yaşındaki Churchill, diplomatik misyon gereği Orta Doğu ziyaretine çıkmıştı. Fotoğrafları da Mısır'da Kahire Konferansı'na Lawrence ile katılan Churchill'in yaveri Kaptan Maxwell Coote çekmişti. Çanakkale Savaşı'nda da İngiliz ordusunda görev yapan Coote, Orta Doğu gezisini görüntülemişti. Müzayede yetkilisi Hester Malin, "İlk kez görülen bu fotoğraflar çok heyecan verici" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.