Hava Durumu

Günde 4 tane yediğinizde bakın ne oluyor

Enfes lezzetiyle en çok tercih edilen kuru yemişler arasında olan kajudan günde 4 adet yediğinizde sağlığınız için olumlu değişiklikler kaydedebilirsiniz. Peki kajunun faydaları nelerdir?

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Günde 4 tane yediğinizde bakın ne oluyor

Kaju fıstığı tereyağlı aroması ve belirgin şekliyle dikkat çeker. Basit bir aperatif olarak diyetimize dahil ettiğimiz kaju, aslında vücudumuz için harikalar yaratabiliyor.

KAJU NEDİR?

Kaju, sakız ağacıgiller familyasından bir tropikal iklim bitkisi. Brezilya'da yetiştirilip Portekizliler tarafından dünyaya tanıtılmıştır. İri taneli olan bu meyve, görüntü olarak fasulyeyi andırır. Hafif tatlımsı ve yağlı bir aroması vardır. Daha çok tropikal iklim bölgelerinde yetişir.

KAJU KALORİ ORANI 

Bir avuç kavrulmuş kaju 230 kaloridir. Vitamin ve mineralleri açısından besin zincirinin en üst sıralarında yerini alır. Her gün 4 adet kaju yediğinizde ise vücudunuzu baştan aşağı yenilemeniz mümkündür. İşte günde 4 adet kaju yemenin faydaları...

CİLDİNİZ PARLAMAYA BAŞLAYACAKTIR

Kaju fıstığı, cildiniz için yararlı olan mükemmel bir bakır ve antioksidan kaynağıdır. Antioksidanların yaşlanma belirtilerini azalttığı bilinmektedir. Bakır ise diğer enzimlerle birlikte cildinizin esnekliğini arttırmaktan sorumlu olan kollajeni üretir.

DAHA AZ HASTALANIRSINIZ

Kaju fıstığı büyük bir çinko kaynağıdır ve bu kimyasal element, bağışıklık sistemi hücrelerinin gelişimi , antioksidan enzimlerin üretimi ve genel olarak bağışıklık sisteminizin etkinliği için önemlidir.

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR

Sadece bir avuç kaju bakır için günlük değerin yaklaşık% 30'unu ve magnezyum için % 20'sini sağlar. Bakır , kemiklerinizin ve bağ dokularınızın gelişimini desteklerken, magnezyum vücudunuzun kalsiyumu emmesine yardımcı olur ve osteoporoz gelişme riskini azaltır.

GÖZLERİ KORUR

Kaju fıstığı, gözlerinizi sağlıklı tutmak için önemli olan antioksidanlar olan lutein ve zeaksantin bakımından zengindir. Günlük tüketilirse, bu antioksidanlar iyi görüş sağlar ve çevreden alabileceğiniz enfeksiyonları uzak tutar.

Kaju fıstığı, gözlerinizi sağlıklı tutmak için önemli olan antioksidanlar olan lutein ve zeaksantin bakımından zengindir . Günlük tüketilirse, bu antioksidanlar iyi görüş sağlar ve çevreden alabileceğiniz enfeksiyonları uzak tutar.

MİGRENİ AZALTIR

Magnezyum eksikliği vücudun çeşitli yerlerinde artan kan basıncı, sık baş ağrıları ve ağrı gibi birçok sağlık sorunları yol açabilir. Düzenli olarak kaju yemek, uygun magnezyum dengesine sahip olmanızı ve sizi migrenden kurtulmanızı sağlar.

DİŞLERİ KORUR

Kaju fıstığındaki en inanılmaz bileşiklerden biri anakardik asitlerdir . Bu asitler diş çürümesine ve akneye neden olan gram-pozitif bakterileri öldürebilirler.

DAHA ENERJİK HİSSEDERSİNİZ

Kaju fıstığı, E, K, B6, bakır, fosfor, çinko, magnezyum, demir ve selenyum vitaminleri de dahil olmak üzere bir dizi mineral ve vitamin içerir. Hepsi vücudunuzun düzgün çalışmasına yardımcı olmak için önemli roller oynamaktadır. Bu durumda metabolizmanın daha sağlıklı olur ve gün boyu enerjik hissedersiniz.

KİLONUZU KOLAYCA YÖNETEBİLİRSİNİZ

Çoğu insan günlük olarak kuru yemiş yemenin kilo almaya neden olabileceğine inanıyor. Aslında, bu doğru değil. Kaju fıstığı sağlıklı yağlar içerir ve içindeki magnezyum, vücudunuzdaki yağ ve karbonhidrat metabolizmasını düzenlemek için gereklidir.

Kaju fıstığını düzenli olarak tüketen insanlar daha hızlı kilo verirler ve obez olma riskini düşürürler. Bunun yanı sıra, bu kuruyemişler çok besleyici olduklarından ve sizi uzun süre tok tutabildiklerinden sizin için harika bir atıştırmalık olabilir.

Bu kuruyemişler ayrıca melanin adı verilen bir pigment üretimini teşvik ettikleri için saçınızın rengini artırmanıza yardımcı olabilir. 

Kaju fıstığında bulunan bakır saçınızı parlak ve güçlü tutacak ve ipeksi pürüzsüz bir doku sağlayacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.