Hava Durumu

Gündemi sarsan iddia! Kanal Çanakkale mi geliyor?

Tartışmaların odağındaki Kanal İstanbul projesi için hazırlanan ÇED raporunda 'Kanal Çanakkale' açılmasının önerildiği iddia edildi. Söz konusu iddia bir anda sosyal medyada olay oldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2020 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2020 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gündemi sarsan iddia! Kanal Çanakkale mi geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İsteseler de istemeseler de yapacağız' dediği 'Kanal İstanbul' projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunda dikkat çeken bir ayrıntı olduğu iddia edildi.

'KANAL ÇANAKKALE' İDDİASI!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mehmet Ali Güller, bugünkü "Kanal Çanakkale: Karadeniz'e NATO yolu" başlığıyla yayımlanan yazısında, ÇED raporunun, Kanal İstanbul dışında 'Kanal Çanakkale' açılmasını önerdiğini belirtti.

'ÇED RAPORU'NDA ÖNERİLİYOR'

Güller yazısında, "ÇED Raporu'nu inceledikçe daha vahim konularla karşılaşıyoruz. ÇED Raporu, Kanal İstanbul dışında bir de "Kanal Çanakkale" açılmasını "öneriyor"! Evet, yanlış okumadınız; ÇED Raporu'nun 1426. sayfasında (6. bölümünün 155. sayfasında) "Zincirbozan-Gelibolu mevkiinden Saros Körfezi'ne bir kanal açılması" öneriliyor!" dedi.

Güller, yazısının devamında "Dolayısıyla Kanal İstanbul, ulusal güvenliğimize ve Karadeniz'i bir barış denizi olarak koruyabilmemize karşı açık bir tehdittir! Türkiye'yi Ege'de, Doğu Akdeniz'de 'fiilen' kuşatmış olan ABD'ye bir de kuzeyimizde 'kuşatma' olanağı vermek, büyük gaflet olacaktır!" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.