Hava Durumu

Günümüz Türkiye'sinde olacak iş mi? Bursa Arabayatağı'nda imzalar toplandı

Çevreyolu altındaki Arabayatağı ve Vakıf mahalleleri arasında kalan Nur Camii mevki sakinleri, toplu taşıma araçlarının bölgelerinden mahallenin okuluna ve sağlık ocağına ulaşımlarını talep ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2020 07:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2020 07:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Günümüz Türkiye'sinde olacak iş mi? Bursa Arabayatağı'nda imzalar toplandı

Serhat İNCİ

Bursa çevreyolunun altında kalan ve ulaşım sorunu yaşayan Arabayatağı ve Vakıf mahalleleri arasında yer alan Nur Camii mevki sakinleri henüz yeni kavuştukları toplu taşıma hizmetinin ellerinden alınmasıyla karşı karşıya. Mahalle sakinleri, Bursa Ulaşım'ın (BURULAŞ) tahsis ettiği ve bölgede ulaşımı sağlayan tek araç olan otobüslerinin, minibüs durağının talebi ile mahkeme yoluyla iptal edilmemesi için pankart açtı. Olaya tepki gösteren mahalle sakini ve önceki dönem Arabayatağı Mahalle Muhtarı Mehmet Selim Sevim, "Minibüs durağı buraya minibüs koymadı. Defalarca söyledik. Bir ara kısa bir süre çalıştılar tekrar mahalleden çıktılar. Buraya arabaların çalışması için 40 tane dilekçe verdim. Kesinlikle bu otobüsler burada çalışacak" diye konuştu.

İMZALAR TOPLANDI

Yaklaşık binin üzerinde imza toplandığını aktaran başka bir mahalle sakini ise bölgeye en yakın yer olan Vakıf ilk ve ortaöğretim okuluna, sağlık ocağına, camisine ulaşım olmadığını belirterek, aslında otobüslerin buraya da gitmesi gerektiğini ifade etti.

MİNİBÜS ÇALIŞMIYOR

Vakıfköy Muhtarı Cahit Ozan'ın belirttiğine göre, 13 bin nüfusluk mahallede ulaşım minibüs ve belediye otobüsleri ile yapılıyor. Mahallenin bir kısmında ise ulaşım hizmetinin olmadığının altını çizen Muhtar Ozan, bu bölgeye belediye tarafından yakın zamanda otobüs sağlandığını ifade etti.

(Vakıfköy Muhtarı Cahit Ozan)

SÜREÇ MAHKEMELİK!

Yeni otobüslerin birkaç aydır çalıştığını ve mahalleliden dua aldıklarını kaydeden Muhtar Ozan, "Bu konuda duyarlılığından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür ederiz. Mahallemizde ulaşım en büyük problemlerin başında geliyor. Nur Camii bölgemize daha önceden talebimiz üzerine minibüsler çalışmaya başladı fakat sonra geri çekildiler. Ardından ise belediyenin buraya bir otobüs tahsisi oldu. Şu an süreç mahkemelik olmuş durumda. Minibüsler bu olaya karşı çıkıyorlar. Kendileri de bu mahalleye gelip çalışmıyorlar. Vatandaş mağdur durumda. Yaklaşık 3 kilometrelik bir alandan postaneye, okula ulaşım sağlanamıyor. Düşünün ki bir iğne vurdurmak için yaşlınız ve engelliniz ile bu mesafeyi yürüyerek sağlık ocağına anca gelebiliyorsunuz. Günümüz Türkiye'sinde olacak iş mi?" dedi. Ayrıca Muhtar Ozan, 2012 yılında bölgede ihtiyaç olduğu ifade edilerek Vakıf minibüs durağının, Eğitim durağından 3 tane minibüs getirdiğini ve ona rağmen mahallede kısa bir süre çalışıp çıktıklarını söyledi.

(Arabayatağı Mahalle Muhtarı Süleyman Durak)

DAHA ÖNCE ÇALIŞILDI

Konuyla ilgili bir açıklama da Arabayatağı Mahalle Muhtarı Süleyman Durak'tan geldi. Bölgenin resmiyette Arabayatağı'na ait olduğunu belirten Muhtar Durak, "Çevreyolu altında oturan mahalleli Vakıf Sağlık Ocağı'nı kullanmaktadır. Vakıf Mahallesi'nin ilkokulunu kullanmaktadır. Bundan dolayı ulaşım sorunu yaşıyoruz. Seçimler öncesi burada minibüs çalışıyordu. Seçimler bittikten sonra buradan minibüsler kaldırıldı ve bunun faturası da bana kesildi. Aslında böyle bir şey yok" açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.