Hava Durumu

Gürsu Belediye Başkanı Işık: Ankara'da tanıdığımız yok, bir Allah'ımız var

Adaylık için Ankara'dan haber beklediklerini ifade eden Bursa Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Cumhurbaşkanımız şu an kasasına sahip çıkan, mütevazı bir belediye başkanı istiyor. AK Parti'nin 2014 seçim beyannamesinde verdiği sözleri tek tek yerine getirdik. Bundan daha mutluluk verici bir şey olmaz" dedi. Işık, mal varlığı hakkında da kamuoyunu bilgilendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2018 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2018 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gürsu Belediye Başkanı Işık: Ankara'da tanıdığımız yok, bir Allah'ımız var

Göreve başladığı günden bugüne kadar yapılan çalışmaları ve yatırımları basın mensuplarıyla paylaşan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, hedeflerinin merhum Cüneyt Yıldız'ın adını yaşatmak ve onun gayelerini hayata geçirmek olduğunu belirtti.

Hedeflenen 20 projenin 18'ini hayata geçirildiğini belirten Mustafa Işık, "Ankara'da tanıdığımız yok. Bizim bir Allah'ımız var. Hayalimizde olmayan bir görevi üstlendik. Tabii ki hedeflerimiz var. 4 yıldır burada hizmet veriyoruz. Başarılı veya başarısız onun değerlendirilmesi yapılmalıdır. Cumhurbaşkanımız şu an kasasına sahip çıkan, mütevazı bir belediye başkanı istiyor. AK Parti'nin 2014 seçim beyannamesinde verdiği sözleri tek tek yerine getirdik. Bundan daha mutluluk verici bir şey olmaz" dedi.

Anket çalışmalarından da bahseden Başkan Mustafa Işık, "Zaman zaman genel merkezimiz anket yaptırıyor. Biz kendimiz de bu çalışmalara imza atıyoruz. Sonuçlara göre sadece AK Partili vatandaşın değil, CHP'sinden diğer partilere kadar vatandaşın teveccühü ile karşılaşıyoruz. Bizim için önemli olan vatandaşın gönlüne girmektir. Bizim belediye başkanı olmak gibi bir gayemiz yoktu. Bu seçimlerde aday gösterilmesek de üzülmeyiz. Bize verilen görevi yerine getiririz. Hizmet ve gönül insanıyız" şeklinde konuştu.

Kendi işlerinin devam ettiğini ve 25 yıldır esnaf olduğunu belirten Mustafa Işık, "Babamızdan kalan 3 katlı evimiz ve ticaretle uğraştığımız için 3-4 tane de dairemiz vardı. Ama kendi işimizle başkanlık dolayısıyla ilgilenemediğimiz için esnaf odasından kredi çektik. Eşim onu ödemeye çalışıyor. Burada yetimlerin hakkı var. Bizim için bu çok mühimdir. 2-3 dairenin elimizden gitmesine üzülmedik. Nasip ise yine kazanırız. Mevcut babamızdan kalan yerden 5 tane falan daire düşecek. Başka bir mal varlığımız yok" şeklinde konuştu.

Başkan Işık şöyle devam etti:

 "44 milyona yakın bir tasarruf sağladık. 2016 yılının bütçesi 44 milyondu. Yani 1 yıllık bütçeyi tasarruf ettik. Özellikle personel sayısında yaptığımız tasarrufla 4 yılda 16 milyon tasarruf sağladık. Türkiye'de 5 tane olan sporcu fabrikalarından bir tanesini Gürsu'ya kazandırdık. Gençler bizim geleceğimiz. Burası açılalı bir yıla yıkın bir zaman oldu. Emniyetten aldığımız raporlara göre, uyuşturucu ve suça bulaşma oranı yüzde 74 oranında düşmüş. İnşallah biraz daha destekle bu oranı daha da yukarılara çekeceğiz.

Halk üniversitesi denen belediyenin açtığı kurslardan 21 bin mezun verdik. Bu klasik olan kurslardan çıktık. Yalnız hobi olarak değil, kendilerini geçindirmek için çaba sarf ettik. Yaklaşık 10 bini bu kurslardan aldığı eğitimle geçimlerini sağlıyor. Aylık olarak en azından mutfak masraflarını çıkardıklarını düşünüyorum."

Mühim olanın belediyenin bütçesine dokunmadan bir şeyler yapmak olduğunu belirten Işık, "Teşbihte hata olmaz, ama babanızın parası ile bir şey yaparken, ben yaptım mantığı biraz doğru değil. Eğer kendi imkanlarınız ile bir şey yapabiliyorsanız kendiniz yapmış oluyorsunuz. Biz de 15 bin 500 aileye ulaştık. Bu ailelerin sıkıntılarını ikili ilişkilerimiz ve hibelerle giderdik" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.