Hava Durumu

Güvercin, Eylül'de vizyona giriyor

Sofya Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ödülünü alan ve Banu Sıvacı'nın ilk uzun metraj filmi olan Güvercin, 21 Eylül'de vizyona girecek.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2018 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2018 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Güvercin, Eylül'de vizyona giriyor

FilmHafızası'nın haberine göre, Dünya prömiyerini 68. Berlin Film Festivali'nin Generation 14plus bölümünde yapan ve Sofya Film Festivali'nden En İyi Yönetmen ödülüyle dönen Güvercin; konusu, sinematografisi ve oyuncu kadrosuyla yılın izlenmesi gereken yapımlarından. Film, seyircisiyle özel bir ilişki kuran; onları derinden etkileyen çok katmanlı bir hikaye. Çekimlerinin tamamını Adana'da tamamlayan Güvercin, festival yolculuğunun ardından 21 Eylül'de sinema severlerle buluşacak.

Filmin konusu şu şekilde:

Yusuf, Adana'nın kenar mahallelerinden birinde, ağabeyi ve ablasıyla birlikte yaşayan bir gençtir. Oturdukları evin çatısında, ölen babasından kalan güvercinlerini tutkuyla besleyip eğitmektedir. Yusuf, Maverdi adını verdiği dişi güverciniyle özel bir bağ kurmuştur. Ağabeyi Yusuf'a, çalışması ve para kazanması konusunda baskı yapar. Kuşlarından başka bir dünyayı tanımayan Yusuf, çalışma hayatı ve mahallesinin gerçekleriyle yüzleşir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.