Hava Durumu

Haftanın son işlem gününde dolar ne kadar?

ABD ve Çin arasındaki ticaret ve kur savaşlarının küresel piyasaları baskılamasına karşın, küresel düşük faiz beklentileri gelişmekte olan piyasalara yönelik risk iştahını artırıyor. Dolar/TL bu sabah güne 5.48 seviyesinde başladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2019 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2019 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Haftanın son işlem gününde dolar ne kadar?

Bankacılar artan risk iştahı ve getiri arayışının, geçen yıllarda gelişmekte olan ülkelerin oldukça üzerinde değer kaybeden TL için daha da pozitif olduğuna dikkat çekiyorlar.

Dolar/TL saat 07.00 itibari ile güne 5.4739/ 5.4814 seviyesinde işlem görüyor. Doların söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Nominal ve reel olarak, gelişmekte olan ülkelerin üzerinde getiriyi son faiz indirimine rağmen sunabilen TL, gelişmekte olan ülke para birimleri arasında öne çıkmaya devam ediyor.

ABD ile ilişkilere yönelik endişelerin azalması ve TL'nin sunduğu yüksek faizin etkisiyle TL bu çeyrekte en iyi performansı gösteren EM para birimi olurken, dolar/TL Nisan başından bu yana en düşük olan 5.50'nin altında seyrediyor. Tahvil piyasasına girişlerin de devam etmesiyle faizlerde de düşüş gözleniyor.

Piyasalarda bu konu kısa süre öncesine kadar jeopolitik riskleri artırabilecek bir gelişme olarak görülüyordu. Ancak anlaşma sağlanması, ABD ile Türkiye ilişkilerine yönelik mevcut olumlu algıya yönelik fiyatlamanın bozulmayacağına işaret ediyor.

Analistler ayrıca TL'de yüksek getiri, küresel merkez bankaların genişlemeci politikaları, Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik olumlu beklentiler, S-400 konusunun daha arka planda kalmasının yanı sıra TL'de açığa satışın maliyetinin yüksek olmasının kurda yukarı yönlü spekülatif hareketleri engellemesinin de TL'ye olumlu yansıdığını belirtiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.