Hava Durumu

Hainler kana bulayacaktı!

Terör örgütü PKK'nın bombalı eylem planladığı yönünde bilgi alan İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da şüpheli bir aracı durdurdu, sürücüyü gözaltına aldı. Minibüste saatlerce süren incelemede 60 kilo bomba bulundu. Saldırının hedefinde İİT Toplantısı'nın olduğu ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hainler kana bulayacaktı!

Terör örgütü PKK'nın vahşet planı son anda engellendi. Örgütün bombalı eylem planladığı yönünde bilgi alan İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da teröristleri teknik ve fiziki takibe aldı. Ekipler, teröristlerin kapalı kasa minibüsü bir sokağa park etmesiyle harekete geçti. Minibüsten inen kişi hemen gözaltına alındı.

1 SAAT SÜREN İNCELEME

Minibüste yapılan ilk incelemede bomba olabileceğinden şüphelenilen paketler bulundu. Olay yerine bomba uzman ekipleri çağrıldı. 1 saati aşan inceleme sonucunda ekipler, araç içindeki paketleri fünye ile patlattı.

60 KİLO RDX ÇIKTI

Yapılan müdahalenin ardından yapılan detaylı incelemede paketlerde uzaktan kumanda düzenekli 60 kilo RDX bomba bulundu. Saatlerce yapılan incelemenin ardından minibüs olay yerinden çekici yardımıyla götürüldü. PKK üyesi olduğu bildirilen kişi emniyete götürülerek sorguya alındı.

HEDEF İSLAM İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI MIYDI?

Polis ekipleri; gözaltına aldığı şüphelinin, 19 Kasım'da düzenlediği operasyonda sansasyonel bir eylem için İstanbul'a geldiğini belirlediği terör örgütü PKK üyesi 'Baver' kod adlı Yunus Sanamalı ile irtibatlı olup olmadığını ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesine yönelik bir saldırı mı planlandığı konusunda çalışmalarını genişletti.

BEŞİKTAŞ SALDIRISI

Teröristler, RDX tipi bombayı en son Beşiktaş saldırısında kullanmıştı. 10 Aralık 2016'da Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Park çevresinde düzenlenen terör saldırısında 39'u polis 46 kişi şehit düşmüştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.