Hava Durumu

Hakan Atilla'dan istifa iddialarına yanıt

Halkbank davası kapsamında ABD'de tutuklu kaldıktan sonra Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne getirilen Hakan Atilla'nın istifa ettiği ileri sürüldü. Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2020 23:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2020 23:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hakan Atilla'dan istifa iddialarına yanıt

Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etmesinin ardından Borsa İstanbul'da bir istifa dedikodusu çıktı.

ABD'de Halkbank davasından yargılanıp hapis yatan ve Türkiye'ye döndükten sonra Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne atanan Hakan Atilla'nın görevinden istifa ettiği iddia edildi.

Habertük'ün haberine göre, Borsa İstanbul Başkanı Hakan Atilla, istifa ettiği dedikodularına karşı asla böyle bir şeyin sözkonusu olmadığını söyledi. Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etmesinin ardından Borsa İstanbul Başkanı Atilla'nın da istifa ettiği bir çok internet sitesinde haber olarak yer aldı.

Özellikle ABD'deki seçimlerde Demokrat Joe Biden'in seçilmesinin ardından ABD'de Halkbank davasından yargılanan Hakan Atilla ile ilgili dedikodular yapılıyor. Ancak Atilla bunu kesin dille reddetti.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada da "Genel Müdürümüz Sayın Hakan Atilla ile alakalı Twitter üzerinden istifa ettiğine dair yayılmaya çalışılan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Hakan Atilla, 2019 yılında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne atanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.