Hava Durumu

Hakkari'den acı haber! 1 şehit

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröstler tarafından korucuların bulunduğu araca roketatarlı saldırı düzenlendi. 1 güvenlik korucu şehit olurken, 2 güvenlik korucusu ise yaralındı

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2017 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2017 23:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hakkari'den acı haber! 1 şehit

Olay bugün akşam saatlerinde Şemdinli İlçesine bağlı Aktütün bölgesinde meydana geldi. Görev için sivil minibüsle nöbet yerine giden koruculara PKK teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırının hemen ardından çatışma çıktı. Çatışmada 1 güvenlik korucu şehit olurken 2 güvenlik korucusu ise yaralındı. Güvenlik güçleri tarafından bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği, Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün bölgesinde PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada bölgede operasyon başlatıldığı belirtilerek şöyle denildi: 

"14.07.2017 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Aktütün Mehendi bölgesinde yol araması yapan güvenlik korucularına yönelik olarak bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan roketli saldırıda 1 güvenlik korucusu şehit olmuştur. 2 güvenlik korucusu ise yaralanmış olup, sevk edildikleri Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavilerine başlanılmıştır. Bölgeye takviye birlikler, İHA'lar ile taarruz helikopteri sevk edilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.