Hava Durumu

Halfeti'nin endemik bitkisi 'karagül' tescillendi!

Dünyada sadece Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yetişen karagüle, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2021 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2021 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Halfeti'nin endemik bitkisi 'karagül' tescillendi!

Halfeti Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kendine özgü rengi ve kokusunu, yetiştiği topraktan alan karagülün tescillenmesi için Belediye Başkanı Şeref Albayrak'ın girişimleriyle 18 Eylül 2019'da başvuru yapıldı.

Filmlere, dizilere konu olan ve yapraklarından krem, sabun, kolonya gibi ürünler üretilen karagüle, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılan incelemenin ardından coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Albayrak, ilçenin tüm değerlerine sahip çıktıklarını, Halfeti'yi Türkiye'nin parlayan yıldızı yapmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Karagül'ün ilçe için çok önemli olduğuna değinen Albayrak, "Karagülümüz ilçemize gelen tüm konuklarımızın ilgisini çekiyor. Kendine özgü koku ve görünümünü yetiştiği topraktan alıyor. Karagülden reçel, lokum, parfüm, kolonya, çikolata, sabun ve krem gibi ürünler üretiliyor." ifadelerini kullandı.

Albayrak, tescil sürecinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.