Hava Durumu

Halk sokağa çıkmasa darbe başarılı olurdu

'Akıncı Üssü FETÖ/PDY'nin operasyon merkezi olarak kullanıldı. Darbe girişimini erkene çekmeleri planlarını altüst etti. Şayet sabaha karşı harekat başlatılmış olsalar, darbe girişiminin bastırılmasında daha çok kan dökülüp, daha fazla insanımız şehit düşebilirdi'

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2021 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2021 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Halk sokağa çıkmasa darbe başarılı olurdu

FETÖ darbe girişiminden önce Balyoz Kumpas Davası'nda haksız yere tutuklanan mağdurlardan Emekli Kurmay Albay Ahmet Zeki Üçok, yıllardır FETÖ'ye karşı mücadele veren isimlerin başında geliyor. Üçok, tüm uyarılara rağmen, FETÖ'cülerin böylesi bir hainliğe girişeceğine ihtimal verilmemesinin en büyük hatalardan biri olduğunu söylerken, "FETÖ militanları, Balyoz Davaları'nda bizleri darbe yapacağımız, camileri vurup, stadyumları uçuracağımız şeklinde adice yalanlarla karaladı.  Sahte belgeleri kaleme alanların darbeye yeltenen FETÖ/PDY elemanları olduğu 15 Temmuz 2016'da bir kez daha kanıtlandı. FETÖ/PDY darbeyi biz de prova yapıp, kendileri uyguladı" dedi. 

15 Temmuz darbe girişimi saatinin terör örgütü militanları tarafından öne çekilmesinin önemine de vurgu yapan Üçok, "FETÖ/PDY militanları büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbeden haber aldığını düşünerek erken davrandı. Yayınlanan darbe emrinden anlaşıldığı üzere darbe 03.00'da gerçekleştirilecekti. Plan açığa çıkınca saatini öne çektiler. Bunun en büyük kanıtı da Cumhurbaşkanının Marmaris'ten ayrılması. Cumhurbaşkanı ayrıldıktan sonra kaldığı otel vuruluyor. Akıncı Üssü FETÖ/PDY'nin operasyon merkezi olarak kullanıldı. Darbe girişimini erkene çekmeleri planlarını altüst etti. Şayet sabaha karşı harekat başlatılmış olsalar, darbe girişiminin bastırılmasında daha çok kan dökülüp, daha fazla insanımız şehit düşebilirdi" dedi.    

"Vatandaş sokağa çıkmamış olsa FETÖ/PDY darbesi başarılı olurdu" diyen Üçok, "Meclis bombalanırken, vatandaşların üzerine ateş açılırken Kuvvet Komutanlıkları'nın müdahale emri vermemesi de hoş karşılanacak bir durum değildi. Ülkenin Meclis'i bombalanırken, hiç kimse emir beklemeden bu duruma müdahale edebilirdi. Bazı generaller akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı'nın emrindeyiz diye açıklama yaptı. İnsiyatif almaları gerekirdi. Her şeyi göze alıp bu girişimde bulundular. Bunca insanın ölmesi kurgu değil" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.