Hava Durumu

Hande Erçel, 'Bazlama surat' davasını kazandı!

Hande Erçel, sosyal medyada fotoğrafını paylaşıp 'bazlama surat' diye yorum yapan sosyal medya fenomeni Lütfü Alp Kılınç'a dava açmıştı. Karar duruşması geçen günlerde yapıldı. Erçel, hukuk savaşını kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2021 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2021 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hande Erçel, 'Bazlama surat' davasını kazandı!

Hande Erçel, sosyal medyada fotoğrafını paylaşıp 'bazlama surat' diye yorum yapan sosyal medya fenomeni Lütfü Alp Kılınç hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü oyuncu, savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde Kılınç'ın fiziksel özelliklerini aşağıladığını, çektiği videolarda kendisiyle dalga geçtiğini öne sürerek cezalandırılmasını istemişti.

Hürriyet'ten İsmail Bayrak'ın haberine göre; davanın karar duruşması geçtiğimiz gün yapıldı. Mahkeme, hakaret suçu işlediği gerekçesiyle Kılınç'a 109 gün adli para cezası verdi. Cezanın her günü 20 TL'den paraya çevrilerek sanığın 2 bin 180 TL ödemesine hükmedildi. Hande Erçel'in avukatı Nail Gönenli, "Manevi tazminat davamız 25 Şubat'ta görülecek. Ceza kararı çıktığı için manevi tazminat davamızın da lehimize sonuçlanacağını düşünüyorum. Adalet yerini bulacak" dedi.

Öte yandan; daha önce Lütfü Alp Kılınç'ın avukatı tarafından yapılan açıklama, sosyal medyaya damga vurmuştu.

Müvekkilim doğduğu, büyüdüğü yöre itibarıyla Anadolu'nun bağrından kopmuş biri olup bazlama ekmeğinin çok sevilen bolca tüketilen bir ekmek türü, yani bir nimet olmasından ötürü Sn. Hande Erçel ile ilgili olarak 'bazlama surat' ifadesini kullanmıştır. Bu ifade asla hakaret amaçlı kullanılmamış olup Sn. Hande Erçel'in herkesçe malum olan yüz güzelliğine esprili bir şekilde teşbihte bulunulmuştur.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.