Hava Durumu

'Havalı gelmeyecekler'

KHK'da yer alan 'darbe sanıklarına tek tip kıyafet' düzenlemesi hakkında değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yani öyle kravatlı, öyle çok havalı şekilde duruşmalara gelmeyecekler, tek tip elbiseyi giyecek, o şekilde gelecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2017 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2017 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Havalı gelmeyecekler'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan'a yapacağı ziyaret öncesi Ankara'da Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı. Sabah saatlerinde yayımlanan iki yeni KHK'daki  tek tip kyafet düzenlemesiyle ilgili değerlendirme yapan Erdoğan, "Bu, aslında mağdurların, mazlumların bir talebidir de. Aslında bu sese bir kulak vermedir. Bu sese kulak vermenin de bir adımıdır bu. Bu, Türkiye'nin kendine mahsus bir olay değil. Şu anda ABD bunu uyguluyor, dünyanın değişik yerlerinde bu uygulanıyor. Sadece duruşmalara gelirken bu insanlar belirlenen elbiselerle gelecek. Bunların içinde tulum giyecekler de var. Burada zannediyorum şöyle bir şey anlaşılıyor, yani 'Cezaevine girdiği andan itibaren tek tip elbise'. Böyle bir şey yok. Bu sadece duruşmalara gelirken bu insanlar, bu tek tip elbiseleriyle, belirlendiği şekilde gelecek. Yani öyle kravatlı, öyle çok havalı şekilde duruşmalara gelmeyecekler, tek tip elbiseyi giyecek, o şekilde gelecek" dedi.

TAŞERON DÜZENLEMESİ

KHK'daki taşeron işçi düzenlemesiyle ilgili de değerlendirme yapan Erdoğan, "Bundan sonra aracı olmayacak. Yani bir komisyon alır gibi taşeron grubu, oradan alacak neyle çalıştıracak? Asgari ücretle çalıştıracak... Mesela cumhurbaşkanlığı. Bizde taşeron vardı. Şimdi bu taşeron olan kalkıyor... Ücret politikası tamamen kalkıyor, daha da farklı, 300-400 lira belki 500 lira yılbaşından itibaren bu uygulamaya gireceğiz bu başlayacak. Belediyelerin BİT'leri var, bunlar yerleştirilecek. Orada taşeron falan kullanılmayacak. İstanbul'da İSTOÇ var, temizlik işlerini o yürütecek. Bir başka taşerona bunu taşere etmeyecek" diye konuştu.

KUDÜS MESELESİ

Erdoğan,  Kudüs meselesi üzerine de konuştu. "Amerika'ya çağrımızı yaptık, yapmaya da devam ediyoruz" diyen Erdoğan, "Sayın Trump ile yine görüşme yollarını yine ararız. Temenni ederim ki sayın Trump da bizi arasın. Çünkü başından itibaren aslında İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak, bu kararlarını açıklamadan önce onların bizi aramalarını özellikle beklemiştik. Bu konuda aranması gereken ülkelerin başında Türkiye geliyor. Çünkü dönem başkanıyız, bizimle istişareleri yapmış olsaydı bu yanlışa düşülmezdi diye düşünüyorum. Kendisini öyle veya böyle kendisini arayabiliriz, şu anda verilmiş bir karar yok" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.