Sadece yemek ve salatalarda kullanıldığı düşünülen havucu bir de havuç tatlısı tarifi olarak deneyin. Hem sağlıklı hem de lezzetli tarif arayanlar havuç tatlısı nasıl yapılır merak ediyor. Tadını çok seveceğiniz havuç tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, malzemeler ve püf noktası...
Haber Giriş Tarihi: 18.03.2021 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2021 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Her lokmasında ayrı bir lezzet bulabileceğiniz havuç tatlısı tarifi sağlıklı bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için havuç tatlısı tarifi arıyor ya da havuç tatlısı nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Havuç tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
HAVUÇ TATLISI TARİFİ
Havuç tatlısı malzemeleri
4 adet havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket petibör bisküvi
Yarım su bardağı Hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebisi için:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Üzeri için:
Ceviz
Havuç tatlısı yapılışı
Havuçları soyup rendeleyin ve bir tavaya alın. Üzerine şekeri ilave edip harmanlayın. Ardından ara sıra karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. (Suyunu fazla çektirmeyin. Bisküvileri ufalayıp tarçınla birlikte havuçlara ilave edin. Muhallebi için vanilya dışındaki malzemeleri bir tencerede karıştırın. Kıvamı koyulaşana kadar arada karıştırarak muhallebinizi hazırlayın. Son olarak vanilyayı da ekleyip muhallebiyi ılınmaya bırakın. Servis yapacağınız kupların dibine biraz Hindistan cevizi serpiştirin. Ardından bir kat havuç, bir kat muhallebi şeklinde 4 kat yaparak kupları doldurun. Üzerine dekoratif olması amacıyla bir tatlı kaşığı kadar daha havuç koyup dövülmüş ceviz ekleyin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Havuç tatlısı nasıl yapılır?
Sadece yemek ve salatalarda kullanıldığı düşünülen havucu bir de havuç tatlısı tarifi olarak deneyin. Hem sağlıklı hem de lezzetli tarif arayanlar havuç tatlısı nasıl yapılır merak ediyor. Tadını çok seveceğiniz havuç tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, malzemeler ve püf noktası...
Her lokmasında ayrı bir lezzet bulabileceğiniz havuç tatlısı tarifi sağlıklı bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için havuç tatlısı tarifi arıyor ya da havuç tatlısı nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Havuç tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
HAVUÇ TATLISI TARİFİ
Havuç tatlısı malzemeleri
4 adet havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket petibör bisküvi
Yarım su bardağı Hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebisi için:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Üzeri için:
Ceviz
Havuç tatlısı yapılışı
Havuçları soyup rendeleyin ve bir tavaya alın. Üzerine şekeri ilave edip harmanlayın. Ardından ara sıra karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. (Suyunu fazla çektirmeyin. Bisküvileri ufalayıp tarçınla birlikte havuçlara ilave edin. Muhallebi için vanilya dışındaki malzemeleri bir tencerede karıştırın. Kıvamı koyulaşana kadar arada karıştırarak muhallebinizi hazırlayın. Son olarak vanilyayı da ekleyip muhallebiyi ılınmaya bırakın. Servis yapacağınız kupların dibine biraz Hindistan cevizi serpiştirin. Ardından bir kat havuç, bir kat muhallebi şeklinde 4 kat yaparak kupları doldurun. Üzerine dekoratif olması amacıyla bir tatlı kaşığı kadar daha havuç koyup dövülmüş ceviz ekleyin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
Kaynak: Posta
En Çok Okunan Haberler
Ücretli çalışan sayısında artış
Yıl sonu dolar kuru tahmini geriledi
Çökertilen organize suç örgütüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı
NKT’nin çocuk oyunu 23 Nisan’da ücretsiz
Mudanya'da polis uyuşturucuya göz açtırmıyor
Bursa'dan TEKNOFEST'E rekor katılım
Bakan Bayraktar’dan doğalgaz ve elektrik zammı açıklaması
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
İnternet medyası ilan gelirleriyle daha güçlü