Hava Durumu

Haydi TOFAŞ! Tur için son 40 dakika...

Yarın Limoges'u konuk edecek TOFAŞ karşılaşmayı kazanması halinde bitime 1 hafta kala adını son 16 turuna yazdıracak.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2018 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2018 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Haydi TOFAŞ! Tur için son 40 dakika...

Ali ŞAHİN

EuroCup'ta ilk 8 haftayı 3 galibiyet ve 5 yenilgiyle kapatan TOFAŞ, yarın 2 zaferi bulunan Fransız ekibi CSP Limoges'i konuk edecek. TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak kritik mücadele saat 20:00'de başlayacak. Bursa ekibi karşılaşmayı kazandığı takdirde kulüp tarihinde ilk kez Son 16 turunda mücadele etme hakkı kazanacak.

TOFAŞ EVİNDE İYİ

Avrupa'nın 2 numaralı kupasında bu sezon iç sahada oynadığı maçlardaki temposuyla dikkat çeken TOFAŞ Bursa'da 5. Kez sahne alacak. Mavi Yeşilliler sahasında  Arka Gdynia ve Cedevita Zagreb'i yenerken, grubun güçlü ekipleri Alba Berlin ve Lokomotiv Kuban önünde de geriden gelerek maçı uzatmaya taşısada sonunu getirememişti.

DEPLASMANDA KAYIP

İlk hafta Cedevitayı yenerek organizasyona başlayan Limoges ise 2. Zaferinin sahasında TOFAŞ önünde yaşadı. Fransız ekibi sahaya çıktığı diğer 6 maçı kaybetti. CSP Limoges iki zaferini de sahasında alırken gruptan çıkma şansı kalmayan Arka deplasmanı da dahil dış sahalarda varlık gösteremedi.

ZAFER YETER

Lokomotiv Kuban, Alba Berlin ve Cedevita Zagreb'in son 16'yı garantilediği grupta 4. Ve son bilet için kapışan TOFAŞ ve Limoges'in karşılaşmasında Bursa ekibi kazanırsa tur biletini cebine koyacak. Fransız ekibi bir sürprize imza atar ve maçı kazanırsa turlayan taraf son hafta belli olacak. Grubun 10. Haftasında ise TOFAŞ Cedevita'ya konuk olurken Limoges Arka Gdynia'yı konuk edecek.

İLK MAÇ LİMOGES'UN

4. haftada Fransa'da oynanan maç büyük neyecana sahne olmuştu. Maça iyi başlayan TOFAŞ ilk çeyreği 21-17 önde kapatmış, ikince çeyrekte toparlanan Limoges'te soyunma odasına 43-37 üstün girmişti. Üçüncü çeyrek başa baş giderken son bölümlerinde tempo yakalayan Fransız ekibi son 10 dakikaya 67-60 üstün başlamıştı. Maçın son bölümündeki kritik atışları değerlendiremeyen TOFAŞ parkeden 89-81 mağlup ayrılmıştı. Limoges karşısında TOFAŞ'ın en iyi ismi 19 sayıyla Diante Garrett  olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.