Ardahan merkeze bağlı Çalabaş köyünde yaşayan 66 yaşındaki Mikail Gökçe, kendisine ait arazide hazine olduğunu ancak Kültür Bakanlığının kazı için izin vermediğini iddia etti. Mikail Gökçe, hazinenin üzerinde yaşadığını fakat bir kuru ekmeğe muhtaç olduğunu ifade ederek, "Ben fakir bir insanım, hazinenin üzerinde geziyorum, yatıyorum ama ekmeğe muhtacım. Devletime sığındım. Bir an önce kazı izni verilsin, definemi çıkarayım ve ben de bu fakirlikten kurtulayım" dedi.
Definenin kendi arazisinde olduğunu iddia eden Gökçe, "Köyümüzün yolu yapılıyordu, yolu yapanlardan rica ettim. Bana evimden harman yoluna bir yol yapmalarını istedim. Dozerin kepçeyi vurduğu yerde derin bir çukur oluştu. Çukurun içinde ise uzun bir tünel ortaya çıktı. Biz bu tünelin içine girdik, sadece içinde kırık testi parçaları vardı. Ben de burada kazı yapabilmek için Kültür Bakanlığına bir yazı yazdım. Benim maddi durumum çok kötü, ben burada resmi bir kazı yapmak istiyorum ancak Kültür Bakanlığından burada kazı yapamayacağıma dair hep olumsuz cevap geliyor'' dedi.
Kars Müze Müdürlüğünden de yetkililerin geldiğini ve burada tarihi eser ve definenin olduğunu onayladıklarını söyleyen Gökçe, "Burada 13 metre derinde 3 odanın bulunduğunu ve bin 400 yıl önceki Hitit medeniyetine ait olduğunu söylediler. Ben de buna dayanarak resmi bir kazı yapıp bu hazinenin ortaya çıkarılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.
Ardahan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri ise eskiden sığınak olarak kullanıldığı tahmin edilen bu alanın Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge kurulu tarafından tescillenerek koruma altına alındığını ve kültür varlıkları kapsamında olduğundan kazıya izin verilmediğini söyledi.
En Çok Okunan Haberler
Bursa'da bir esnaf ve elemanı, işten çıkıp evlerine ...
Bursa'da yanındaki kadına dehşeti yaşattı! '...Bursa'da pırpır diye tabir edilen kasalı motosiklett...
Acı haber! Bursa'da 5. kattan düşen minik Yu...Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 5. kattaki evinin balkon...
Bursa'da Ramazan davulcusunun manisi... İll...Bursa'nın İnegöl ilçesinde Ramazan ayında kamyonet k...
Harita paylaştı, Bursa'nın günlük vaka sayıs...Bursa Tabip Odası (BTO) Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Tü...
Türkiye'nin kaçış noktası haline geldi! İzni...Bursa'nın dünyanın en önemli tarihi eserlerine sahip...
Kahreden haber! 1 askerimiz şehit olduMilli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre...
Yürek mi yedin? Bursa'da polis baskınında 'y...Bursa'da genelge kapsamında kapalı olması gereken bi...
Otomotiv devi 2 ay boyunca üretimi durduracak!Ford Otosan otomotiv sektörü genelinde üretim aksama...
Bursa'da avukatı vurmuştu! 'İntihar etmeyi d...Bursa'da Avukat Berrin Bayam'ı öldürmek kastıyla tab...
Bursa'da nükleer alarm! Bir binayı yıkabilec...Bursa'da nükleer silah yapımında kullanılan, 256 gra...
Her detayı iğrenç! Eşiyle konuşması için ark...Muğla'nın Fethiye ilçesinde eşini, kendisini aldattı...
Savaşın ayak sesleri! Tankların üzerindeki d...Rusya, gelen 'tansiyonu düşür' çağrılarına rağmen fl...
Virüs aşısının durdurulduğunu açıklıyordu......Danimarka'da İlaç Ajansı'nın Farmakoloji Bölüm Direk...
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!Merkez Bankası politika faizi olan bir hafta vadeli ...