Hava Durumu

Hepimize emanetler!

"FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok noktasında darbeci askerlerin kurşunlarıyla anne ya da babaları şehit olan çocuklar artık Türkiye'ye emanet"

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2021 08:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2021 08:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hepimize emanetler!

TSK'ya sızan FETÖ üyeleri tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen, o gece asker üniforması giyen  terör örgütü üyelerinin kurşunlarıyla anne babaları şehit olan çocukların acısı dinmiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz gecesi televizyondan  yaptığı "sokaklara çıkın" çağrısı üzerine, Türk milleti yekvücut olarak, FETÖ'nün  kalkışmasına karşı büyük bir mücadele ortaya koydu. Milli iradeye sahip çıkmak için sokaklara dökülen binlerce vatandaştan  bazıları, darbeci askerlerin kurşunlarıyla vurularak ya da tankların altında  ezilerek şehadete, bazıları da gazilik mertebesine ulaştı. Türk siyaset tarihine kara bir leke olarak kazınan 15 Temmuz darbe  girişimi, birçok insanı ailesinden, çocuklarından, annelerinden, babalarından ve  eşlerinden kopardı. FETÖ, hain darbe girişimiyle 378 çocuğun 13'ünün annesini, 365'inin de  babasını hayattan kopardı.

FETÖ 378 çocuğu anne ya da babasından kopardı

İstanbul'da en büyük can kaybının yaşandığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Çengelköy, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin önü ve  Atatürk Havalimanı ile birçok noktada 3'ü kadın 99 vatandaş şehit oldu. Hain kalkışmada 155 çocuk yetim kaldı. Çocukların 9'u annesine, 146'sı da babasına en  zor vedasını gerçekleştirdi.

Ankara'da da en yoğun saldırının yaşandığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi,  Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Ankara İl  Emniyet Müdürlüğü ile kentin birçok noktasında 8'i kadın 149 vatandaş şehadete  yürüdü. Evlat sahibi 101 şehidin 220 çocuğu anne ya da babasını kaybetti. Çocukların 4'ü annesiz, 216'sı da babasız hayatını sürdürmek zorunda kaldı.

Muğla'da da FETÖ suikastçıları tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele yapılan saldırıda 2 polis şehit edildi, 2  çocuk da yetim kaldı. Balıkesir'de ise darbeci askerlerce Valiliğin önünde  vurulan bir vatandaşın çocuğu babasız kaldı.

İstanbullular tarihi değiştirdi

Darbe girişiminden en çok etkilenen yerlerin başında gelen İstanbul'da ise vatandaşlar demokrasi destanı yazdı. İstanbul'da stratejik yerleri ele geçirmek isteyen darbecilerin karşısına çıkan vatandaşlar darbecileri etkisiz hale getirdi.

İstanbul'da darbe girişimi Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün kapatılmasıyla başladı. Saat 22.00 sıralarında köprüye çıkan darbeci askerler köprü geçişlerini durdurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla binlerce İstanbullu Boğaziçi Köprüsü'ne gitti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.