Hava Durumu

Her gördüğünüze inanmayın! Bakan Koca'dan sahte koronavirüs genelgesi uyarısı!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, "Sosyal medya ve Whatsapp'tan yayılan "gizli" belge gerçek dışıdır. Panik yaratacağı bilinerek uydurulmuştur. Güven kaybına yol açarak, 82 milyonun zaafa düşmesini amaçlayanlar var. Hassasiyetinizle oynayanlar var. Şans tanımayın. Doğru haber, resmen yapılan açıklamalardır" dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da sosyal medyada yayılan sahte belge nedeniyle soruşturma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2020 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2020 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Her gördüğünüze inanmayın! Bakan Koca'dan sahte koronavirüs genelgesi uyarısı!

Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını Türkiye'ye de sıçradı. Sıçramanın ardından yetkililer; yurt dışından gelenleri karantina altına almak, eğitime ara vermek, spor müsabakalarını seyircisiz oynatmak, eğlence mekanlarının faaliyetlerini askıya almak başta olmak üzere birçok noktada tedbir aldı.

Bu tedbirlerin ardından sosyal medyada yanlış bilgiler içeren bir belge dolaşıma sokuldu. Söz konusu belgede, Sağlık Bakanlığının tüm iş yerlerine genelge yollayarak faaliyetlerine son verme çağrısı yaptığı ifadeleri yer aldı.

"GEÇİCİ OLARAK KAPATILMASI GEREKMEKTEDİR"

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Semih Korkut adına düzenlenen sahte belgede, "20.03.2020 tarihinden itibaren; eczaneler ve hastaneler hariç olmak üzere, insanların toplu olarak bir araya gelebileceği spor salonları, yüzme havuzları ve bazı spor tesisleri, kulüpler, dernekler, galeriler, kütüphaneler, ibadethaneler, parklar, otobüs terminalleri, alışveriş merkezleri ile 3 kişiden fazla çalışanı bulunan işletmelerin geçici olarak kapatılması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

BAKAN KOCA YALANLADI!

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüsle ilgili sosyal medya ve WhatsApp'tan "gizli belge" adıyla yayılan görselin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Bakan Koca'nın yapmış olduğu açıklama şu şekilde;

"Sosyal medya ve Whatsapp'tan yayılan "gizli" belge gerçek dışıdır. Panik yaratacağı bilinerek uydurulmuştur. Güven kaybına yol açarak, 82 milyonun zaafa düşmesini amaçlayanlar var. Hassasiyetinizle oynayanlar var. Şans tanımayın. Doğru haber, resmen yapılan açıklamalardır"

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da sosyal medyada yayılan sahte belge nedeniyle soruşturma başlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.