Hava Durumu

Herkes bunu araştırıyor! Bugün bakkal ve marketler açık olacak mı?

Bayram için hazırlıklarını tamamlamak isteyenler bakkal ve marketlerin arefe günü (bugün) açık olup olmayacağını merak ediyor. Arefe dahil olmak üzere 23-24-25-26 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Geçtiğimiz haftaların aksine bu hafta içi marketler kapalı olup, yasak boyunca bir gün açık olacaklar. Yayınlanan genelge ile bugün için marketler ve bakkalların çalışma saatleri ve açık olacağı günler belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2020 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2020 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Herkes bunu araştırıyor! Bugün bakkal ve marketler açık olacak mı?

Ramazan Bayramı'nda uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma yasağı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Buna göre arife yani bugün de dahil olmak üzere 23-24-25-26 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı uygulanacak. İşte arefeyi ve bayramın 3 gününü kapsayan sokağa çıkma yasağı hakkında merak edilenler ve yapılan açıklamalar...

BUGÜN MARKETLER VE BAKKALLAR AÇIK MI?

Bayramı evde geçirecek vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında 23-24-25-26 Mayıs günlerinde hangi dükkanların hizmet vereceği geliyor.

21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs Cuma günü saat 23.00'kadar açık olan market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler; İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre bayram arifesine denk gelen 23 Mayıs Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında da hizmet verebilecek.

24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri ise market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler tamamen kapalı olacak.

Fırın, pastane ve tatlıcılar ise 23-24-25-26 Mayıs günlerinin tamamında hizmet verebilecek. Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.