Hava Durumu

Herkes bunu araştırıyor! Saatler geri alındı mı?

Kış saati uygulaması ile beraber saatler 28 Ekim tarihinde geri alınıyordu. Vatandaşlar "saatler geri alındı mı, şu an saat kaç?" sorularının yanıtını arıyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2018 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2018 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Herkes bunu araştırıyor! Saatler geri alındı mı?

"Türkiye'de saatler geri alındı mı?" sorusu uzun süre gündemi işgal etmişti. Ancak son yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yaz saati sabit hale geldi. Yani saatler bugün 28 Ekim 2018'de Türkiye'de geri alınmadı.

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararında, gün ışığından daha fazla yararlanmak için bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının (tüm yıl yaz saati, GMT+3) her sene, yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Kararla, yaz saati uygulanması hakkındaki 23 Ekim 2017 tarihli ve 2017/10921 sayılı Bakanlar Kurulu kararının da yürürlükten kaldırıldığı kaydedildi. Söz konusu kararın yürürlüğe konulmasına, 697 sayılı "Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanun"un 2'nci maddesi gereğince karar verildi.

Alınan bu karar göre, saatler geri alınmayacak, kış saati uygulamasına geçilmeyecek. Yaz saati uygulamasına devam edilecek.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.