Hava Durumu

Herkesin merak ettiği rakamlar! Aradaki fark ne oldu?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın İstanbul'da devam eden oy sayımıyla ilgili "Makas daralıyor, artıya geçmeye çok az kaldı inşaallah" sözlerine CHP'den yanıt geldi. Sandıkların sayımını izleyen CHP Milletvekili Muharrem Erkek "Ekrem İmamoğlu 4 milyon 171 bin 448 oy, Binali Yıldırım 4 milyon 151 bin 798 oyda. Bu fark kapanmaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2019 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2019 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Herkesin merak ettiği rakamlar! Aradaki fark ne oldu?

Türkiye yerel seçimleri geride bıraktı. Ancak gözünü İstanbul'a dikti.

İstanbul'da resmi olmayan sonuçlara göre Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ekrem İmamoğlu belediye başkanlığını kazandı. 

AK Parti'nin itirazları sonucu bazı ilçelerde sayım işlemleri sürüyor. 

AK PARTİ'Lİ DAĞ: ARTIYA GEÇMEYE ÇOK AZ KALDI

Tüm Türkiye son durumun ne olduğunu merakla beklerken, dün akşam saatlerinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sosyal medya hesabından "Bayrampaşa'da geçersiz oylar sayılıyor. Geçersiz sayılan oylardan her sandıkta en az iki tane Akparti hanesine yazılıyor. Makas daralıyor artıya geçmeye çok az kaldı inşaallah." dedi.

FARK DURUYOR

İstanbul'da sandıkların sayımını izleyen CHP Milletvekili Muharrem Erkek ise "15 ilçede oy sayımı istediler. 15'in 5 tanesi tüm oyların sayımı 10 tanesi ise sadece geçersiz oyların sayımı. Geçersiz oyların sayıldığı 10 ilçenin 9'unda sayım bitti. Toplamda 5 bin 459 sandık sayıldı. AKP'ye ilave bu sandıklardan 579 ilave oy çıktı. Bir bu kadar da CHP'ye oy çıktı. Buna göre Ekrem İmamoğlu 4 milyon 171 bin 448 oy, Binali Yıldırım 4 milyon 151 bin 798 oyda. Bu fark kapanmaz. YSK'dan beklentimiz mutlaka hukuka uygun şekilde bu süreci artık bitirmesidir. 2017'de Adalet Yürüyüşü'nü yaptık, yeni 2017 Ağustos'unda Adalat Kurultayı'nı Çanakkale'de yaptık. Şimdi de adalet nöbeti tutuyoruz" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.