Hava Durumu

Hindistan cevizi yağının 6 kullanım alanı!

Hindistan cevizi yağının 6 kullanım alanını derledik...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2021 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2021 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hindistan cevizi yağının 6 kullanım alanı!

Hindistan cevizi yağı, diyet ve bakım konularında gittikçe popüler olmaya başladı. Yine de çoğumuz Hindistan cevizi yağının nasıl ve nerelerde kullanılması gerektiğini bilmiyoruz. 

1- MAKYAJ TEMİZLEYİCİ

Makyaj silerken çoğu zaman cildimizi zorlayan ürünler kullanırız. Hindistan cevizi yağı ise cildinize zarar vermeden makyajınızı sağlıklı bir şekilde çıkarmanıza yardımcı olur.

2- DİYETE EK

Diyet yaparken açlık krizleri yaşıyorsanız, iyi bir iştah kapatıcı ürüne ihtiyacınız var demektir. Yemeklerden önce bir fincan Türk kahvesinin içine yarım çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ekleyerek tükettiğinizde iştahınızı kontrol altına almış olursunuz.

3- SAÇ MASKESİ

Hindistan cevizi yağı hem saç çıkarır hem de saçları besler ve güçlendirir. Her hafta saç diplerinize Hindistan cevizi yağı uygulayarak saçlarınızın hızlı uzayıp güçlenmesini sağlayabilirsiniz.

4- GÖZ ÇEVRESİ İÇİN

Göz çevresi son derece hassas bir deridir ve Hindistan cevizi yağı hem kırışıklıklarını azaltır hem de nemlenmesine yardımcı olur. Akşamları ve sabahları göz çevrenize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

5- SAĞLIKLI BESLENMEK İÇİN

Yemeklerin besin değerlerini koruyan Hindistan cevizi yağı, daha sağlıklı yemekler yapmanıza yardımcı olur. Üstelik yemeklerin lezzetini de artırır.

6- AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI İÇİN

Hindistan cevizi yağı ile gargara yapmanız ağzınızdaki bakterin yok olmasını sağlar. Daha sağlıklı ağız ve diş sağlığı için Hindistan cevizi yağını düzenli olarak kullanabilirsiniz.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.