Hava Durumu

Hızla yağ yaktıran 10 alkali besin!

Zayıflamak isteyen çoğu kişinin yaptığı diyetler asidiktir. Bu nedenle alkali besinler tükenmek, kandaki dengeyi sağlayabilir. Sizi sağlık sorunlarından kurtaracak 10 alkali besini derledik...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2021 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2021 19:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hızla yağ yaktıran 10 alkali besin!

Beden sağlığımız kanımızda bulunan doğru asit ve alkali dengesine bağlı. Bu dengede sorun yaşanması, vücutta problemlerin ortaya çıkmasına neden olur. 

1- AVOKADO

Yapılan araştırmalarda, avokadonun kolesterol seviyesini yüzde 8.2 düşürdüğü ortaya çıktı. Avokado, midedeki asitleri nötralize eder ve sindirimi iyileştirir.

İspanyol tarihçi Bernardino de Sahagun, The Universal History of the Things of New Spain (1576) adlı kitabında, Azteklerin bile avokadonun yararlı özelliklerini bildiklerini yazdı.

Avokado çekirdeğini özel tıbbi merhemlerde kullanıyorlardı.

Alkali diyet nedir? Nasıl yapılır?

2- MUZ

Muzda 2 tür lif var:

Dirençli nişasta (Olgunlaşmamış muzlarda bulunur ve sindirime yardımcı olur) Pektin (Kolon kanserinden korumaya yardımcı olur)

Olgun muzlar vitamin ve alkali içerir, kan şekeri seviyesini normalleştirir ve kan basıncını düşürür.

3- KARNABAHAR

Karnabahar, tüm lahana türlerinden daha fazla vitamin ve mineral içerir. Sinir sistemini güçlendiren ve karaciğerde kolesterol birikimini önlemeye yardımcı olan С, А, В, РР vitaminleri ve kolin içerir.

İçinde ayrıca güçlü kemikler için kalsiyum ve iyi bir ruh hali için magnezyum var.

4- KAVUN

Kavunda keroten adı verilen ve kanser olasılığını azaltan madde bulunur. Ayrıca lif, folik asit ve bağışıklık sistemini destekleyen askorbik asit içerir. İçeriğindeki C vitamini sayesinde cildimizin güzelleşmesini sağlar.

5- ÜZÜM

Üzümde, bizi bazı kanser türlerinden koruyan ve kolesterol seviyesini düşüren organik maddeler bulunur. Yapılan çalışmalarda, düzenli üzüm yiyen kişilerin kan şekerinin normalden daha düşük olduğu belirlendi.

Üzüm ayrıca, sağlıklı kemiklere sahip olmak için ihtiyacımız olan kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor içerir.

6- SALATALIK

Vücudumuzdaki asit ve toksinleri atmak için salatalık harika bir besin.

İçerdiği flavonoidler sayesinde serbest radikalleri yok ederler. Salatalıkların kalori değeri de düşüktür, bu yüzden birçok farklı diyete dahil edilebilirler.

7- KİNOA

Diğer tahıllardan daha fazla protein içeren kinoa, demir, kalsiyum, lif ve B vitamini açısından da oldukça zengindir.

8- PAZI

Kanı temizlemeye yardımcı olan K vitamini içeren pazıda, aynı zamanda, A ve E vitaminleri, sodyum, magnezyum, kalsiyum ve demir var.

Pazı kan dolaşımını iyileştirir, dişleri ve kemikleri güçlendirir. Virüslerle savaşmaya yardımcı olur.

9- LİMON

Limon kanser gelişimini önler, felç riskini azaltır, toksinleri vücuttan atar, vitamin eksikliğine, gastrointestinal sistem sorunlarına, mineral metabolizması problemlerine, ateroskleroz ve hipertansiyona iyi gelir. Limon o kadar sağlıklı ki, Orta Çağ'da insanlar vebadan koruyacağına inanıyordu.

10- FESLEĞEN

Bol miktarda antioksidan içeren fesleğen detoks etkisi yaratır ve stresi azaltır. Ayrıca, anti-enflamatuar, ağrı giderici, ateş düşürücü ve idrar söktürücü etkilere sahiptir.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.