Hava Durumu

Hollywood'un trajik şekilde hayata veda eden ünlü isimleri!

Bazı ölümler vardır, sosyal medyada bir günlük yas ilan edilmesinin ardından ertesi gün unutulur. Bazılarının öldüğü gün ise aradan yıllar geçse bile unutulmaz. Pek çoğumuz Michael Jackson'ın öldüğü günü, o gün nerede olduğumuzu, ne yaptığımızı hatırlıyoruz. İşte Holywodod denen yerde bu ölümlerin onlarcası var. Bazıları şanssız doğuyor. Hollywood'un trajik şekilde hayata veda eden ünlü isimleri derledik.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2021 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2021 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hollywood'un trajik şekilde hayata veda eden ünlü isimleri!

Sharon Tate

8 Ağustos 1969'da Tate'in doğumuna iki hafta vardı. Evde akşam yemeği için arkadaşları oyuncu Joanna Pettet ve Barbara Lewis ile beraberdi. Onlara Polanski'nin eve dönüşünün gecikmesinden duyduğu sıkıntıyı anlatıyordu. Öğlen Polanski'yle telefonda konuştu. Kardeşi Debra, öteki kardeşi Patti ile Sharon'la kalmak istediğini söyledi ama Tate gerek olmadığını belirtti. 

Saat 10:30'da arkadaşı Sebring ve Polanski'nin dostları Frykowski ve Folger ile akşam yemeği yedikten sonra eve döndü. Gece Charles Manson'ın "ailesi"nden üyeler tarafından hepsi öldürüldü ve sabah Tate'in kahyası tarafından bulundular. Tate boynunda uzun bir ip ve 5'i ölümcül olmak üzere 16 kere bıçaklanmış olarak bulundu. Öldüğünde 26 yaşındaydı.

13 Ağustos'ta Kaliforniya'da Sharon Tate ve kollarında oğlu Paul Richard Polanski (ölümünden sonra aileleri tarafından ismi konulmuştu) defnedildi. Ölümünden sonra filmleri tekrar yayınlandı ve başarı kazandı. Kocası Roman Polanski de katiller yakalanana dek paranoya hastalığı geçirdi. Hollywood starları da yer değiştirmeye ya da güvenlik sistemlerini arttırmaya başladı.

Marilyn Monroe

Hollywood'un en ikonik starı olan Marilyn Monroe'nun ölümü, aradan geçen otuz yıla rağmen gizemini koruyor. Öldüğünde 36 yaşında olan Monroe, 1962'de Los Angeles'taki evinde ölü bulunmuştu. Otopsi raporunda ölüm sebebi olarak "muhtemel intihar" kararı bulunan Monroe'nun aşırı doz uyku hapı alarak komaya girdiği belirtiliyor.

Ölümünü takip eden yıllar içinde, Monroe'nun ölümüyle ilişkin bir dizi komplo teorisi ortaya atıldı. 1973'te Norman Mailer tarafından kaleme alınan Marilyn: A Biography adlı kitap, Marilyn'in dönemin Amerikan Başkanı JF Kennedy ile olan ilişkisini gizlemek için CIA tarafından öldürüldüğünü iddia ediyor. Ancak Mailer daha sonra, Marilyn'in ölümünü çevreleyen olayların tanımında spekülasyon yaptığını itiraf etti. Los Angeles Bölge Avukatı John Van de Kamp, davayı tekrar inceleyerek, Marilyn'in ölümüne ilişkin şüpheli bir durum olmadığını belirtmişti.

Tupac

New York'ta dünyaya gelen Tupac "2Pac" Shakur, kısa hayatına rağmen tüm zamanların en etkili rapçilerinden biriydi. 2Pacalypse Now ve Strcitly 4 My N.I.G.G.A.Z. ve Me Against The World albümleri ile uluslararası üne sahipti. Tupac, 1996'da Las Vegas Bulvarı'nda ateş edilerek öldürüldüğünde henüz 25 yaşındaydı.

Bir boks maçından ayrıldıktan sonra 4 kez ateş edilen Tupac, vurulmasından dört gün sonra hastanede öldü. Altı ay sonra ise Tupac'ın sonradan rakibe dönüşen arkadaşı Biggie Smalls da Los Angeles'ta bir arabadan ateş edilmesiyle hayatını kaybetmişti. Bu iki ölümle ilgili hiçbir tutuklama yapılmadı.

Heath Ledger

Henüz 27 yaşında hayata veda eden Heath Ledger'in ölümüyle ilgili açıklanan resmi raporlar da hayranlarını tatmin etmedi. New York'taki evinde ölü bulunan Ledger'in cansız bedeni üzerinde otopsi yapıldı ve yetkililer "Ölüm nedeninin kaza olduğuna karar verdik" açıklamasını yaptı. Buna da reçeteli ilaçların suistimal edilmesinin neden olduğu açıklandı. Açıklamada, Ledger'in, aralarında ağrıkesiciler, sakinleştiriciler ve uyku hapları olmak üzere aldığı türlü ilaçların kombine etkisinin neden olduğu akut zehirlenme sonucu öldüğü belirtildi.

Bruce Lee

Aksiyon filmlerinin bir dönemine damga vuran aktör Bruce Lee 1973 yılında henüz 32 yaşındayken hayata veda etti. Lee, 1973 yılında Enter the Dragon filminin çekimleri sırasında beyin ödemi nedeniyle öldü. Ancak bazılarına göre o ve ailesi lanetliydi ve bu yüzden de bir cinayete kurban gitmişti. Kendisinden 20 yıl sonra aktör oğlu Brandon Lee'nin da şüpheli bir ölümle hayata veda etmesi bu iddianın kanıtı olarak gösterildi.

Lee, 1973 yılında Enter the Dragon filminin çekimleri sırasında beyin ödemi nedeniyle öldü. Ancak bazılarına göre o ve ailesi lanetliydi ve bu yüzden de bir cinayete kurban gitmişti. Bazıları da bunu 'evinde Feng Shui'nin yanlış uygulanmasına bağladı. Hatta Lee'yi 'dövüş sırlarını Batılılara vermesi nedeniyle' Çin mafyası öldürmüştü.

Brandon Lee

Kendisinden 20 yıl sonra aktör oğlu Brandon Lee de şüpheli bir biçimde hayata veda etti. Brandon Lee rol aldığı The Crow filminin çekimleri sırasında beklenmedik bir kaza geçirdi. Bu da onun sonu oldu. Filmde Lee'nin oynadığı karakterin vurularak öldüğü sahnenin çekimi yapılıyordu.

O sahnede kullanılan silahın kuru sıkı dolu olması gerekiyordu. Ama her nasılsa gerçek mermiler kullanılmıştı. Lee karın bölgesinden yaralandı. Hastaneye kaldırıldı ama yaşam mücadelesini kaybetti.

Jeff Buckley

Şarkı sözü yazarı ve şarkıcı Jeff Buckley'i ölümü de üzerinden geçen onca yıla karşın hala sır dolu. 29 Mayıs 1997 günü Buckley, üzerinde giysileri ve ayağında botlarıyla Missisippi nehrine girerken görüldü. O sırada Ledd Zeppelin'in Whole Lotta Love adlı şarkısını söylüyordu. Şarkı artık duyulmaz olduğunda Buckley de suyun üzerinde görünmez olmuştu.

River Phoenix

Oynamak istemediği fakat ailesini geçindirmek için oynadığı Dark Blood filminin setinden çıktıktan sonra kardeşleri Rain, Joauqin ve sevgilisi Samatha Mantis ile Johnny Depp'in sahip olduğu "The Viper Room" adlı bara gider. O gece Red Hot Chili Peppers grubunun basçısı Michael Peter Balzary ile birlikte çalacaktır fakat diğer Hollywood sanatçıları onu istemezler. 

O gün pençesinde olduğu uyuşturucuyu sahneye çıkacağı için kullanmamıştır, Saat 12'yi geçip 31 Ekim olduğunda River bir satıcıdan eroin ve kokain alır ve hız topu denen karışımı yaparak burnundan çeker, tuvalette birden kusmaya ve nefes alamamaya başlar. Rain ve Samantha onu dışarıya çıkarır ve Joaquin ambulans çağırır. Ancak saat gece 01:51'de River Phoenix hayatını kaybeder. Bir Aleka's Attic T-Shirt'ü ile annesinin düzenlediği bir cenaze töreni ile toprağa verilir. Otopsi sonucu aşırı dozdan öldüğü anlaşılır.

Robin Williams

11 Ağustos 2014 tarihinde, Williams, Paradise Cay-Kaliforniya'da evinde ölü bulundu. 12 Ağustos'ta yayımlanan ilk raporda, Marin İlçesi Şerif Ofisi yardımcısı, Williams'ın bir kapı tokmağına kravatla asılı kaldıktan sonra boğulduğunu belirtti. Kasım 2014'te yayınlanan son otopsi raporunda, Williams'ın intihar ettiğini resmileşti. Raporun devamında; vücudunda alkol, uyuşturucu veya yasa dışı herhangi bir maddeye rastlanmadığı, vücudunda bulunan tüm reçeteli ilaçlarının normal seviyede olduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.