Hava Durumu

Hükümet hadım için harekete geçiyor!

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Türkiye'yi sarsan çocuk istismarı olaylarıyla ilgili "Halk arasında hadım olarak bilinen konu yasal dayanağa kavuşturulmaktadır. Bu tür eğilimi olan kişilerin bazı mesleklerde çalışması yasaklanacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2018 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2018 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hükümet hadım için harekete geçiyor!

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2795 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildiren Bozdağ, "Zeytin Dalı Harekatı ile bugüne kadar 112'si köy, 30'u kritik nokta olmak üzere toplam 142 bölge kontrol altına alınmıştır" dedi.

ÇOCUK İSTİSMARINI

Bozdağ, çocukların cinsel istismarını önlemeye yönelik oluşturulan komisyon çalışmaları hakkındaki bir soruyu "Bu çalışma kapsamında cezalar artırılmaktadır, caydırıcılık yükseltilmektedir. Önleyici ve koruyucu tedbirler güçlendirilmekte, geliştirilmekte ve yaygınlaştırılmakta. Halk arasında hadım olarak bilinen konu yasal dayanağa kavuşturulmaktadır" şeklinde yanıtladı.

BAZI MESLEKLERİ YAPMALARI YASAKLANACAK

Bu tür eğilimi olan kişilerin bazı mesleklerde çalışmasının yasaklanacağını belirten Bozdağ, "Bazı mesleklere girecek kişilerle ilgili psikoteknik incelemeler yapılacak. Bunun gibi çok tedbir var ama bunların hepsini buradan paylaşamıyorum. Bu konuda hükümetimiz kararlıdır. Bu suçları işlemiş olan kişilerin çocuklarımızın bulunduğu alanlara yakın ikamet etmesi ve yaklaşması yasaklanacak" diye konuştu.

DEAŞ'LA MÜCADELE

Bekir Bozdağ, bir başka soru üzerine, bugüne kadar DEAŞ terör örgütünün Türkiye'de 20 terör saldırısı gerçekleştirdiğini, bu saldırılarda 310 kişinin hayatını kaybettiğini, 967 kişinin de yaralandığını hatırlattı. Bozdağ, "2011-2018 yılları arasında, Türkiye'de 4 bin 43 DEAŞ'lı terörist tutuklanmıştır. Bunun 1858'i yabancı terörist savaşçılardır." dedi.

ALMANYA'YA TERÖR ELEŞTİRİSİ

Bozdağ, Almanya'daki terör örgütlerinin faaliyetlerine ilişkin ise Berlin yönetimine sert eleştiriler yöneltti. Bozdağ, "PKK, PYD, YPG ve Türkiye'nin aleyhine faaliyette bulunan FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütleri Almanya'da çok büyük bir rahatlıkla faaliyette bulunmakta, para toplamakta, toplantı ve gösteri yapmakta, terörist devşirmektedirler, Türkiye'nin aleyhine her tür çalışmayı yapmaktadırlar. Bunu Türkiye'nin kabul etmesi mümkün değildir" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.