Hava Durumu

Hükümetten bedelli askerlik açıklaması!

TBMM Genel Kurulu'nda, milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, şu sıralar en çok merak edilen konu olan bedelli askerlikle ilgili açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 08:41
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 08:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hükümetten bedelli askerlik açıklaması!

Bedelli askerlikle ilgili soruyu yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, çok önemli  bir süreçten geçildiğini ve ciddi bir mücadele yürütüldüğünü ifade ederek,  " 10 yıl veya 5 yıl sonrasıyla ilgili bir şey söyleyemem ama şunu söylüyorum biraz daha açmak açısından; öngörülebilir bir zaman dilimi içerisinde yani şu an böyle bir düşüncemiz yok" dedi.

Uzman erbaşlara demirbaş tabanca satın alma hakkının verilmesiyle ilgili düzenlemenin son Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) muhtemelen yasalaşacağını aktaran Canikli, uzman erbaşlara bedelsiz tabanca tahsisi konusunda da çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi verilen talimat çerçevesinde o görevi yapan ya da yapmak durumunda olan askerlerle ilgili idari tahkikat sürecinin tamamlandığını ve yargıya intikal ettiğini dile getiren Canikli, "Gerçekten, sonuç itibarıyla bir emirle karşı karşıya kaldığında, askerin yapacağı şey belli, ona direnmesi mümkün değil. O gece kendi iradesiyle, hareketleriyle, tavırlarıyla aktif olarak destek vermeyenlerin tamamına yakını zaten bırakıldı, tahliye edildi ama ateş açan, insanları yaralayan ya da öldüren ya da başka şekilde doğrudan darbe teşebbüsüne destek anlamına gelecek fiillerde, hareketlerde bulunanlarla ilgili olarak da doğal olarak, onların bu fiillerinin karşılığı olarak bir müeyyide uygulanması kaçınılmaz." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.