Hava Durumu

Hükümetten CHP'ye: Uyanık olmalarını istirham ediyoruz

Kılıçdaroğlu'nun 'İstanbul'a yaklaşırken provokasyon olacaktır duyumları geliyor' sözlerine yanıt veren Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "CHP'nin yürüyüşü tam da 15 Temmuz arefesine gelmiştir. CHP yöneticilerinden dikkatli bir şekilde davranmalarını, uyanık olmalarını istirham ediyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2017 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2017 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hükümetten CHP'ye: Uyanık olmalarını istirham ediyoruz

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçti. Kurtulmuş'un sözlerinin satır başları şöyle:

 ALMANYA İLE GERİLİM

Almanya ile referandum sürecinde yaşadığımız gerilimler esasen Almanya'daki siyasi tansiyon ile ilgilidir. Bazı Alman politikacılar maalesef Türkiye ve Erdoğan karşıtlığını iç politikalarında kullanmaktadırlar. Bu gerilimler Alman siyasetçiler tarafından üretilmektedir. Dolayısıyla bizim bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanı G 20 zirvesi için gideceği Hamburg'da kendi programını yapar, oradaki Türk Vatandaşları ile de buluşur. Türkiye Almanya ilişkileri birkaç kişinin kendi kafalarına göre söyleyecekleri sözlerle zehirlenecek ilişkiler değildir.

CHP'NİN YÜRÜYÜŞÜ

CHP'nin yürüyüşü tam da 15 Temmuz arefesine gelmiştir. Diyelim ki tesadüf gönül ister ki CHP bu yürüyüşü darbe girişimine karşı yapmış olsaydı. Bu anlamda CHP zamanlamada da bir yanlışlık içinde oldu. Tam 15 Temmuz öncesi böyle bir yürüyüşün gündeme getirilmesi manidardır. Zaten konsepti itibariyle İstanbul'a yaklaştıkça bazı radikal marjinal unsurları CHP bayrağının altına girerek bir takım terör örgütlerinin provoke etmesine imkan sağlamasınlar. Aynı şekilde FETÖ'nün de bir senedir üretmeye çalıştığı darbe sever, FETÖ'cü görüşler zemin bulmasın. Bu nedenle CHP yöneticilerinden dikkatli bir şekilde davranmalarını, uyanık olmalarını istirham ediyoruz. Devlet olarak başından bu yana yürüyüşte provokasyon olmaması için gayret sarfediyoruz. Biz güvenlik konusunda üzerimize düşen her şeyi yaparız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.