Hava Durumu

Hükümetten İsrail'e çağrı

Mescid-i Aksa ve çevresinde yaşanan olaylara ilişkin açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Yaşananlardan dolayı İsrail'i, buna sebep Trump yönetimini kınıyoruz. İsrail'i aklı selim ile hareket etmeye ve şiddete son vermeye davet ediyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2017 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hükümetten İsrail'e çağrı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Filistin'de yaşanan olaylara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.  "Kudüs, geçmişiyle de bugünüyle de Müslümanların kutlu bir şehridir, inşallah kıyamete dek de Müslümanların kutlu bir şehri olarak kalacaktır" diyen Bozdağ, "ABD Başkanının kararı, Kudüs'ün Filistin'in başkenti ve Müslümanların kutlu şehri olma vasfını asla değiştirmeyecektir, değiştiremeyecektir. ABD Başkanı Trump'ın ABD'nin Telaviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı, kırılgan da olsa devam eden barış sürecini sona erdirmiştir. Bu kararıyla ABD yönetimi, her tür kriz kaos ve çatışmanın tohumunu ekmiştir" ifadelerini kullandı.

BÖLGE KAOSA GEBE

Bölgenin artık barışa değil kaosa gebe olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Bugün yaşanan, bundan sonra yaşanacak her tür kriz, kaos ve çatışma ile bunların sonucunda meydana gelecek bilumum olumsuzlukların birinci derecede faili sorumlusu ABD yönetimidir. Bugün Mescid-i Aksa, Batı Şeria'da yaşananlardan dolayı İsrail'i, buna sebep Trump yönetimini kınıyoruz. İsrail'i aklı selim ile hareket etmeye ve şiddete son vermeye davet ediyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.