Hava Durumu

İçişleri Bakanı Soylu'dan Canan Kaftancıoğlu açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, "Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı DHKP-C, PKK/KCK ve MLKP Terör Örgütlerinin elemanıdır. DHKP-C ve PKK/KCK propagandası yapmaktan İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesindeki 2019/171 esas no'lu dosya kapsamında 1 yıl 8 ay ceza almıştır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2021 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2021 22:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İçişleri Bakanı Soylu'dan Canan Kaftancıoğlu açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cuma namazı sonrasında yaptığı açıklamada, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili "Kendisi bir DHKP/C militanıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Kaftancıoğlu ile ilgili bir açıklama da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.

Soylu, Kaftancıoğlu'nun, "DHKP-C ve PKK/KCK propagandası yaptığı" gerekçesiyle daha önce 1 yıl 8 ay ceza aldığını belirtti.

Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Canan Kaftancıoğlu, terör örgütlerinin soytarısıdır. CHP İstanbul İl Başkanı DHKP-C, PKK/KCK ve MLKP Terör Örgütlerinin elemanıdır. DHKP-C ve PKK/KCK propagandası yapmaktan İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesindeki 2019/171 esas no'lu dosya kapsamında 1 yıl 8 ay ceza almıştır.

MLKP'nin sözde kurucu liderlerinden Hasan Ocak, PKK'nın kurucularından Sakine Cansız, DHKP-C'li Ebru Timtik... Sözde liderleştirdiği teröristlerden sadece bir kaçıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.