Hava Durumu

İçişleri Bakanı Soylu'dan Rakel Dink açıklaması: Buna izin vermeyeceğiz!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuşan İçişleri Bakanı Soylu Hrant Dink Vakfı ve Rakel Dink'e yönelik ölüm tehdidine ilişkin "Burada bizim birlikteliğimizi ve toplumun sinir uçlarını zedelemek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıkları aşikâr. Çok net. Ama devletin görevi de buna fırsat vermemektir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2020 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2020 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İçişleri Bakanı Soylu'dan Rakel Dink açıklaması: Buna izin vermeyeceğiz!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin kapısındaki haç kimliği belirsiz bir kişi tarafından yerinden söküldü. Hrant Dink Vakfı, dün bir basın açıklaması yaparak e-posta yoluyla ölüm tehdidi mesajları aldıklarını duyurdu. "Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadesini de içeren mesajda, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ve dernek avukatının da ölümle tehdit edildiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, provokasyon ve ölüm tehditleriyle ilgili olarak,"Bu sefer başka bir şeyi ortaya koymaya çalışıyorlar. Burada bizim birlikteliğimizi ve toplumun sinir uçlarını zedelemek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıkları aşikâr. Çok net. Ama devletin görevi de buna fırsat vermemektir. " dedi. 

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, "Geçmişte rahip Santoro cinayetini, Zirve Yayınevi katliamını yaşadığımız için gayrimüslim vatandaşlarımızın ibadethanelerine yönelik saldırılar tedirgin ediyor. Henüz Hrant Dink'in öldürülmesi utancını aşamamışken, Dink Vakfı'nın tehdit edilmesi ise 'Ne oluyor? Yine birileri bir şeyler mi hazırlıyor?' sorusunu gündeme getiriyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 'Hrant Dink Vakfı ve Hıristiyan vatandaşlarımızın ibadethaneleri özellikle mi hedef alıyorlar?' diye sordum." ifadesini kullandı. 

Selvi'ye konuşan Bakan Soylu, "Türkiye'de bunlar dönemsel olarak canlandırılmaya çalıştırılır. Fırsat bulurlarsa da buradan bir şey elde etmeye çalışırlar. Ama biz o fırsatı onlara vermeyiz. Hatırlarsanız, cemevlerine de böyle üst üste saldırılar oluyor ama biz kimin yaptığını, ne şekilde yaptığını, nasıl bir provokasyon olduğunu ortaya çıkarınca duruyor. Bu sefer başka bir şeyi ortaya koymaya çalışıyorlar. Burada bizim birlikteliğimizi ve toplumun sinir uçlarını zedelemek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıkları aşikâr. Çok net. Ama devletin görevi de buna fırsat vermemektir. Bizim görevimiz de buna fırsat vermemektir. Biz de fırsat vermemek için tüm güvenlik güçlerimizle, devletin tüm otoritesiyle, milletin ferasetiyle çaba sarf ediyoruz. Güvenlik birimlerimiz yoğun bir çalışma ortaya koyarak tehdit mail'ini atan şahsı buldular ve yakalayıp adalete teslim ettiler. Güvenlik birimlerimiz Hrant Dink Vakfı ile irtibat kurdular. Ayrıca patrik Maşalyan'ın da haçı söken kişinin yakalanması konusunda teşekkürü var" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.