Hava Durumu

İdlib'de 7. Türk-Rus birleşik kara devriyesi!

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'deki M4 karayolunda kara ve hava unsurlarının katılımıyla 7. Türk-Rus birleşik kara devriyesinin icra edildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2020 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2020 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İdlib'de 7. Türk-Rus birleşik kara devriyesi!

Milli Savunma Bakanlığı'nca (MSB), İdlib'deki M4 kara yolunda Türkiye ve Rusya askerlerinin 7. ortak kara devriyesini icra ettiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İdlib'deki M4 kara yolunda, kara ve hava unsurlarının katılımıyla 7. Türk-Rus birleşik kara devriyesi icra edilmişti" ifadelerine yer verildi.

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi'nden devriye ile ilgili açıklama

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi'nden ortak devriye ile ilgili yapılan açıklamada ise "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Mart 2020'da Moskova'da vardığı anlaşmalar doğrultusunda, 30 Nisan'da İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinde, Halep ve Lazkiye kentlerini bağlayan M4 karayolu üzerinde yedinci ortak devriye yürütüldü" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamaya göre, devriye görevinde Rusya tarafından iki BTR-82A ve bir Tigr zırhlı aracı yer aldı. Devriye konvoyunu havadan Rus Hava Kuvvetleri'ne ait insansız hava araçları izledi. İşbirliğinin organizasyonu, Ortak Koordinasyon Merkezi tarafından gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.