Hava Durumu

İfşa etmişti! Elmalı davasında Twitter hesabı kapatıldı

Antalya Elmalı'da yaşanan istismar olayın sanığı anne Merve A.'nın sosyal medya hesabından, iki çocuğun isimlerinin açıkça yer aldığı raporları paylaşmıştı. A.'nın Twitter hesabı askıya alındı. Öte yandan iki çocuk devlet korumasına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2021 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2021 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İfşa etmişti! Elmalı davasında Twitter hesabı kapatıldı

Antalya Elmalı'da iki çocuğun annesi M.A. ile üvey baba R.A. tarafından istismara uğradığı iddiasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Peş peşe gelen açıklamalar ve sosyal medyadan yükselen tepkiler sonrası anne Merve Akman, kendini savunurken Twitter hesabından olayla ilgili raporları paylaşmıştı.

Paylaşımda 7 ve 10 yaşındaki çocukların isimleri de açıkça yer almıştı.

Türkiye Barolar Birliği'nin başvurusu üzerine harekete geçen Ankara Nöbetçi 8'inci Sulh Ceza Hakimliği, M.A.'nın sosyal medya hesabına erişim engeli kararı aldı.  Skandal paylaşımın ardından alınan kararla hesap kısa süre içinde kapatıldı. 

ÇOCUKLARI İFŞA ETTİ

İki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan anne M. A. ve üvey baba  R. A.'nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Suçlamaların odağındaki iki zanlı, önceki gün yaptıkları açıklamayla kendilerini savunmuştu. Anne iki çocuğun isminin yer aldığı raporları paylaşarak haklarındaki iddiaları yalanlamaya çalışmıştı.

İKİ ÇOCUĞA DEVLET KORUMASI 

Öte yandan iki çocuk devlet korumasına alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, devlet koruması talebinin mahkeme tarafından kabul edildiği duyuruldu. Açıklamada, "Çocuklarımıza, Bakanlığımıza bağlı bir kuruluşta sağlıklı ve güvenli bir yaşam alanı sağlayacağız" denildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

2020 yılının haziran ayında, Balıkesir'de savcılığa giden babaanne G.S., o dönem 6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla, eski gelini M. A., kocası R. A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikâyetçi olmuştu. Savcılık, babaannelerinin yanında olan, istismara uğrayan ana sınıfı öğrencisi G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G.'nin, Çocuk İzlem Merkezi'nde ifadesine başvurmuştu.

İfadesinde anne ve babasının ayrıldığını söyleyen G.E.G., annesi M. A.'nın Rahmi Akman ile evlendiğini, ancak F., MA.nın, M. ve M. adlı erkeklerle de ilişkisi olduğunu söyleyerek, geçen yıl üvey babası R.A. ile isimleri F., M.A.'nın ve M. olan kişilerin kendisine istismarda bulunduğunu anlatmıştı.

G.E.G.'nin, başından geçen olaylarla ilgili annesi Merve Akman, üvey babası Rahmi Akman ve dayısı S.'den şikayetçi olduğunu ve ağabeyiyle kendisine çok acı çektirdiklerini anlattığı öğrenilmişti. G.E.G., anneanne F.G. ile dayısı S. C.G.'nin de kendisini çok dövdüğünü söylemişti.

Savcıya ifade veren ağabey İ.E.G. ise anneannesinin Finike'deki evinde kaldığı 7-8 aylık süreçte oklava ve şarj kablolarıyla dövüldüğünü söylemişti. İ.E.G., üvey baba Rahmi Akman, M. ve dayısı S.'nin kendisinin özel bölgelerine dokunduğunu söylemişti.

Küçük kız ve ağabeyi, başlarına gelenleri, deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalışmıştı. Bu resimler de soruşturma dosyasına girmişti.

6 Ocak 2021'de gerçekleşen üçüncü duruşmada, tutuklu anne Merve Akman ile üvey baba Rahmi Akman, yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilmişlerdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.