Ramazan sofraları elbette ki tatlısız olmaz. Ancak iftar sofraları için tatlı seçerken dikkatli olmak gerekir. Uzun süreli açlık durumunun ardından yenilen yemeğin üzerine tüketilecek tatlının daha hafif olması yerinde bir seçim olur. Dondurma, bu anlamda ideal bir tercih olabilir. Tabii dondurmayı önermemizin tek nedeni bu değil! İftar sofralarında tatlı olarak dondurmayı tercih etmenin avantajlarını gelin yakından inceleyelim...
Haber Giriş Tarihi: 26.04.2021 20:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2021 20:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kalabalık iftar sofralarında yer alan her yemeğin, önce gözleri sonra da mideleri doyurması önemsenir. Bu nedenle tatlı da dahil tüm yemekler büyük bir özenle hazırlanır. Özellikle şerbetli tatlıların hazırlanması, uzun bir zaman ve yoğun bir çaba ister. Dondurmayı hazırlamaksa oldukça zahmetsizdir. Şık bir kase içinde mevsim meyveleri eşliğinde sunulan 2 top , masadaki herkesin beğenisini kolayca kazanabilir.
Ağır ve şerbetli tatlıların aksine hafiftir
Yaklaşık 16 saatlik bir açlık durumunun ardından hızlıca yenilen yemek, bir anda kan şekerini yükseltebilir ve vücudun girmesine sebep olabilir. Böyle bir durumda yüksek kaloriye sahip şerbetli bir tatlı tüketmek o an için tatlı krizini bastırabilir; ancak sonrasında yaşanan ağırlık hissi ve sindirim problemleri kişiyi oldukça yorabilir. Üstelik sürekli tüketildiğinde kilo alımını da hızlandırabilir. Son derece hafif bir tatlı olan dondurma ise kolayca sindirilebilir.
Ferahlatıcı bir etkiye sahiptir
Gün boyu aç ve susuz kalan vücut, özellikle sıcak yaz günlerinde ferahlama ihtiyacı duyar. Sunum şekli ve hafif tadıyla dondurma, vücudun ihtiyaç duyduğu hissini sunar.
Mutluluk verir
Yapılan bazı araştırmalara göre; doldurmanın çikolatadan çok daha fazla verdiği söyleniyor. Çünkü dondurmanın içinde bulunan süt şekeri, serotonin dediğimiz mutluluk hormonunun daha hızlı salgılanması sağlıyor. Böylelikle kişi kendini çok daha enerjik ve mutlu hissedebiliyor.Dolayısıyla iftar yemeği sonrası yenilen iki top dondurma ile uzun süreli açlığın verdiği yorgunluk hissinden kurtulmanın yanı sıra kendini mutlu ve enerjik hissetmek pekala mümkün.
İftar ve sahur arasında iyi bir bağlayıcıdır
Oruç süresi uzunken iftar ile sahur arası birbirine oldukça yakındır. Bu kısa sürede şerbetli bir tatlıyla mideyi yormak yerine bir sonraki güne hazırlık olan sahur öncesi mideyi yormadan tatlı krizini çözmek yerinde olur. Yemekten yaklaşık bir saat sonra yenilen , bu anlamda ideal bir bağlayıcı öğün olarak düşünülebilir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
İftar sofraları için en ideal tatlı: Dondurma!
Ramazan sofraları elbette ki tatlısız olmaz. Ancak iftar sofraları için tatlı seçerken dikkatli olmak gerekir. Uzun süreli açlık durumunun ardından yenilen yemeğin üzerine tüketilecek tatlının daha hafif olması yerinde bir seçim olur. Dondurma, bu anlamda ideal bir tercih olabilir. Tabii dondurmayı önermemizin tek nedeni bu değil! İftar sofralarında tatlı olarak dondurmayı tercih etmenin avantajlarını gelin yakından inceleyelim...
Kalabalık iftar sofralarında yer alan her yemeğin, önce gözleri sonra da mideleri doyurması önemsenir. Bu nedenle tatlı da dahil tüm yemekler büyük bir özenle hazırlanır. Özellikle şerbetli tatlıların hazırlanması, uzun bir zaman ve yoğun bir çaba ister. Dondurmayı hazırlamaksa oldukça zahmetsizdir. Şık bir kase içinde mevsim meyveleri eşliğinde sunulan 2 top , masadaki herkesin beğenisini kolayca kazanabilir.
Ağır ve şerbetli tatlıların aksine hafiftir
Yaklaşık 16 saatlik bir açlık durumunun ardından hızlıca yenilen yemek, bir anda kan şekerini yükseltebilir ve vücudun girmesine sebep olabilir. Böyle bir durumda yüksek kaloriye sahip şerbetli bir tatlı tüketmek o an için tatlı krizini bastırabilir; ancak sonrasında yaşanan ağırlık hissi ve sindirim problemleri kişiyi oldukça yorabilir. Üstelik sürekli tüketildiğinde kilo alımını da hızlandırabilir. Son derece hafif bir tatlı olan dondurma ise kolayca sindirilebilir.
Ferahlatıcı bir etkiye sahiptir
Gün boyu aç ve susuz kalan vücut, özellikle sıcak yaz günlerinde ferahlama ihtiyacı duyar. Sunum şekli ve hafif tadıyla dondurma, vücudun ihtiyaç duyduğu hissini sunar.
Mutluluk verir
Yapılan bazı araştırmalara göre; doldurmanın çikolatadan çok daha fazla verdiği söyleniyor. Çünkü dondurmanın içinde bulunan süt şekeri, serotonin dediğimiz mutluluk hormonunun daha hızlı salgılanması sağlıyor. Böylelikle kişi kendini çok daha enerjik ve mutlu hissedebiliyor.Dolayısıyla iftar yemeği sonrası yenilen iki top dondurma ile uzun süreli açlığın verdiği yorgunluk hissinden kurtulmanın yanı sıra kendini mutlu ve enerjik hissetmek pekala mümkün.
İftar ve sahur arasında iyi bir bağlayıcıdır
Oruç süresi uzunken iftar ile sahur arası birbirine oldukça yakındır. Bu kısa sürede şerbetli bir tatlıyla mideyi yormak yerine bir sonraki güne hazırlık olan sahur öncesi mideyi yormadan tatlı krizini çözmek yerinde olur. Yemekten yaklaşık bir saat sonra yenilen , bu anlamda ideal bir bağlayıcı öğün olarak düşünülebilir.
Kaynak: Milliyet
En Çok Okunan Haberler
Kenya’da askeri helikopter düştü: 5 ölü, 3 yaralı
ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik talebini veto edecek
Kurtulmuş: "Dünya barışının kalbi Ortadoğu'dur"
Tokat'ta bir deprem daha!
Abide Gülel, depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Aynı aktörlerin İsrail'e dur demeleri gerekiyor"
Türkiye Tanzanya arasında 6 önemli anlaşma
Aşkın Nur Yengi'den "emeklilik" açıklaması
Tokat'ta şiddetli deprem!