Hava Durumu

İftar sofraları için en ideal tatlı: Dondurma!

Ramazan sofraları elbette ki tatlısız olmaz. Ancak iftar sofraları için tatlı seçerken dikkatli olmak gerekir. Uzun süreli açlık durumunun ardından yenilen yemeğin üzerine tüketilecek tatlının daha hafif olması yerinde bir seçim olur. Dondurma, bu anlamda ideal bir tercih olabilir. Tabii dondurmayı önermemizin tek nedeni bu değil! İftar sofralarında tatlı olarak dondurmayı tercih etmenin avantajlarını gelin yakından inceleyelim...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2021 20:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2021 20:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İftar sofraları için en ideal tatlı: Dondurma!

Kalabalık iftar sofralarında yer alan her yemeğin, önce gözleri sonra da mideleri doyurması önemsenir. Bu nedenle tatlı da dahil tüm yemekler büyük bir özenle hazırlanır. Özellikle şerbetli tatlıların hazırlanması, uzun bir zaman ve yoğun bir çaba ister. Dondurmayı hazırlamaksa oldukça zahmetsizdir. Şık bir kase içinde mevsim meyveleri eşliğinde sunulan 2 top , masadaki herkesin beğenisini kolayca kazanabilir.

Ağır ve şerbetli tatlıların aksine hafiftir

Yaklaşık 16 saatlik bir açlık durumunun ardından hızlıca yenilen yemek, bir anda kan şekerini yükseltebilir ve vücudun girmesine sebep olabilir. Böyle bir durumda yüksek kaloriye sahip şerbetli bir tatlı tüketmek o an için tatlı krizini bastırabilir; ancak sonrasında yaşanan ağırlık hissi ve sindirim problemleri kişiyi oldukça yorabilir. Üstelik sürekli tüketildiğinde kilo alımını da hızlandırabilir. Son derece hafif bir tatlı olan dondurma ise  kolayca sindirilebilir.

Ferahlatıcı bir etkiye sahiptir

Gün boyu aç ve susuz kalan vücut, özellikle sıcak yaz günlerinde ferahlama ihtiyacı duyar. Sunum şekli ve hafif tadıyla dondurma, vücudun ihtiyaç duyduğu hissini sunar.

Mutluluk verir

Yapılan bazı araştırmalara göre; doldurmanın çikolatadan çok daha fazla verdiği söyleniyor. Çünkü dondurmanın içinde bulunan süt şekeri, serotonin dediğimiz mutluluk hormonunun daha hızlı salgılanması sağlıyor. Böylelikle kişi kendini çok daha enerjik ve mutlu hissedebiliyor.Dolayısıyla iftar yemeği sonrası yenilen iki top dondurma ile uzun süreli açlığın verdiği yorgunluk hissinden kurtulmanın yanı sıra kendini mutlu ve enerjik hissetmek pekala mümkün.

İftar ve sahur arasında iyi bir bağlayıcıdır

Oruç süresi uzunken iftar ile sahur arası birbirine oldukça yakındır. Bu kısa sürede şerbetli bir tatlıyla mideyi yormak yerine bir sonraki güne hazırlık olan sahur öncesi mideyi yormadan tatlı krizini çözmek yerinde olur. Yemekten yaklaşık bir saat sonra yenilen , bu anlamda ideal bir bağlayıcı öğün olarak düşünülebilir.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.