Hava Durumu

İHH Bursa'dan Suriye'ye 5 yardım tırı gönderildi

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bursa Şubesi, insani krizin büyüdüğü Suriye'nin İdlib kentindeki mülteci kamplarına 5 tır yiyecek ve giyecek gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2019 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2019 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İHH Bursa'dan Suriye'ye 5 yardım tırı gönderildi

Marmara Afet Koordinasyon Merkezi'nde yüklenen tırlar dualarla yola çıktı. İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, "İdlib'te ciddi bir sıkıntı var. Krizin önüne geçmek için açtığımız fırınlarımızda un talebi var. Zor şartlar altında hizmet veren fırınlarımız kapanma noktasına geldi. Bizler de gayret ederek aylık un yardımlarını düzenli olarak göndermeye çalışıyoruz. Özellikle önümüzdeki günlerde meyve tırlarını göndereceğiz. Şu anda eğitim dönemi başladı.

Eğitimle alakalı da mülteci kamplarında çocuklar açık arazide eğitim görüyor. Ne eğitim alabilecek materyalleri ne de oturabilecek bir sıraları yok.Bir kampanya başlattık. Okullarda ihtiyaç fazlası sıra ve masaları mülteci kamplarına ulaştırmayı hedefliyoruz.

Yani eğitim döneminde sıralarla alakalı eğitim desteği yapmış olacağız. Tüm Bursa halkını, Suriye'deki mülteci kamplarında aydınlık bir nesil yetiştirilmesine katkı vermek adına bu kampanyaya destek vermeye çağırıyorum" dedi. İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, bugüne kadar 773 iyilik tırını Suriye'ye uğurladıklarını söyledi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.