Hava Durumu

İki kıta arasında 'renkli' maraton

'Çocuklar için koş' temasıyla düzenlenen 39. Vodafone İstanbul Maratonu renkli görüntülere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2017 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2017 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İki kıta arasında 'renkli' maraton

İki kıta arasında yapılan dünyanın tek yarışı olan 39. Vodafone İstanbul Maratonu tamamlandı. Farklı milletlerden 10 binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Vodafone İstanbul Maratonu'nda bir çok kişi Türk bayraklarıyla yürüdü. Birçok sivil toplum örgütü, seslerini duyurmak için yaptırdığı pankartlarla maratona katılırken, okulların bando takımları, şirket çalışanlarının kurduğu koşu takımları, ailesiyle birlikte hafta sonunu keyifli geçirmek isteyenler ve birçok kişi, sabahın erken saatlerinde start noktasına akın etti.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Bu sene "Çocuklar İçin Koş" temasıyla 39. kez düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu'nun sona ermesiyle ödüller da sahiplerini buldu. Maraton ve tekerlekli sandalye kategorilerinde dereceye giren sporculara Sultan Ahmet Meydanı'nda kurulan platformda ödülleri verildi. 42 kilometre genel klasman kadınlar kategorisinde Kenyalı Ruth Chepngetich 2 saat 22 dakika 36 saniyeyle parkuru tamamlayarak, birinci oldu. Chepngetich ardından Kenyalı Visiline Jepkesho 2 saat 22 dakika 40 saniyelik derecesiyle ikinci, Etiyopyalı Letebrhan Haylay da 2 saat 25 dakika 14 saniyeyle üçüncü olarak tamamladı. Birinci 50 bin Dolar, ikinci 25 bin Dolar ve üçüncü ise 15 bin Dolar kazandı.

ERKEKLERDE KİPROTİCH

42 kilometre genel klasman erkekler kategorisinde ise 2 saat 11 dakika 22 saniyelik derecesiyle Fransız atlet Abraham Kiprotich birinci oldu. Jacob Kendagor 2 saat 11 dakika 27 saniyelik derecesiyle ikinci, Etiyopyalı Bazu Worku da 2 saat 11 dakika 39 saniyeyle maratonu üçüncü sırada tamamladı. Birinci olan atlet 50 bin Dolar, ikinci 25 bin Dolar ve üçüncü 15 bin Dolar ödül aldı.

SÜPÜRGECİ VE CANTAY ZİRVEDE

Genel klasman tekerlekli sandalye kadınlar kategorisinde Hamide Kurt 2 saat 12 dakika 31 saniyelik derecesiyle birinci, Zübeyde Süpürgeci 2 saat 21 dakika 42 saniye ile ikinci ve Zeynep Acet 3 saat 1 dakika 12 saniye ile üçüncü oldu. Genel klasman tekerlekli sandalye erkekler kategorisinde ise iki kişi yarışı tamamladı. 2 saat 12 dakika 4 saniyelik derecesiyle Ömer Cantay birinci, 2 saat 26 dakika 9 saniye ile parkuru bitiren Birol Kamar ikinci oldu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.