Hava Durumu

İki lider Suriye konusunda görüş birliğine vardı!

Telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Suriye operasyonunu ele aldı. Görüşmede, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasının önemine işaret edilirken, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin giderek güçlenmesinden duyulan memnuniyet dile getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2018 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2018 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İki lider Suriye konusunda görüş birliğine vardı!

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, telefon görüşmesinde, Suriye'deki son durumun yanı sıra ikili ilişkiler ele alındı.

Kimyasal silahların kullanımı hususunda Türkiye'nin tavrının öteden beri net olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda gerilimin tırmanmasına mahal vermemenin ve olayları kendi bağlamında değerlendirmenin önemli olduğunu vurguladı.

SURİYE KONUSUNUDA GÖRÜŞTÜLER

İki lider, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması ve krize kalıcı siyasi çözüm bulunması için Türkiye, İran ve Rusya'nın Astana süreci çerçevesinde ortak çaba harcamaya devam etmelerinin önemine işaret ettiler.

Görüşmede, Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ilişkilerin giderek güçlenmesinden duyulan memnuniyet de dile getirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.