İkramların vazgeçilmez lezzeti! En güzel kısır nasıl yapılır?
İkramların vazgeçilmez lezzeti! En güzel kısır nasıl yapılır?
Gün tabaklarının, misafir menülerinin ve çay ikramlıklarının vazgeçilmesi kısır tarifi için kollarınızı sıvayın. Eğer gün sırası sizdeyse ve daha önce hiç kısır yapmadıysanız, acemiliğinizi belli etmeyecek bir tarifimiz var.
Haber Giriş Tarihi: 29.05.2020 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2020 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
KISIR İÇİN GEREKEN MALZEMELER
-1 bardak ince bulgur
-½ sıcak su (bulguru ıslatmak için)
-1 kaşık biber salçası
-½ kaşık domates salçası
-3 yaprak marul
-1 demet maydanoz
-3 tane taze soğan
-1 kuru soğan
-1 kaşık zeytinyağı(soğanı kavurmak için)
-Yarım çay bardağı zeytinyağı (az gelirse ekleme yapın)
-1 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
-Karabiber
-Pul biber
-Kimyon
-Tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle bulgurunuzu derin bir kabın içinde sıcak suyla ıslatın. Suyu koyduktan sonra kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Bu esnada bir tavanın içinde zeytinyağı ile küp küp doğradığınız soğanı kavurun. Ardından salçalarını ekleyin. 3-4 dakika da bu şekilde kavurup kapatın.
Yapmış olduğunuz karışımı bulgurun içine döküp iyice her tarafını alacak şekilde karıştırın. Üzerine baharatlarını ve taze soğanını ve ince ince doğradığınız marulu da ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra servis tabaklarına alabilirsiniz.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
İkramların vazgeçilmez lezzeti! En güzel kısır nasıl yapılır?
Gün tabaklarının, misafir menülerinin ve çay ikramlıklarının vazgeçilmesi kısır tarifi için kollarınızı sıvayın. Eğer gün sırası sizdeyse ve daha önce hiç kısır yapmadıysanız, acemiliğinizi belli etmeyecek bir tarifimiz var.
KISIR İÇİN GEREKEN MALZEMELER
-1 bardak ince bulgur
-½ sıcak su (bulguru ıslatmak için)
-1 kaşık biber salçası
-½ kaşık domates salçası
-3 yaprak marul
-1 demet maydanoz
-3 tane taze soğan
-1 kuru soğan
-1 kaşık zeytinyağı(soğanı kavurmak için)
-Yarım çay bardağı zeytinyağı (az gelirse ekleme yapın)
-1 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
-Karabiber
-Pul biber
-Kimyon
-Tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle bulgurunuzu derin bir kabın içinde sıcak suyla ıslatın. Suyu koyduktan sonra kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Bu esnada bir tavanın içinde zeytinyağı ile küp küp doğradığınız soğanı kavurun. Ardından salçalarını ekleyin. 3-4 dakika da bu şekilde kavurup kapatın.
Yapmış olduğunuz karışımı bulgurun içine döküp iyice her tarafını alacak şekilde karıştırın. Üzerine baharatlarını ve taze soğanını ve ince ince doğradığınız marulu da ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra servis tabaklarına alabilirsiniz.
Afiyet olsun.
En Çok Okunan Haberler
BURSA’da Startup yatırımcı ekosistemi bir araya geldi
SOLOTÜRK öğrencilerle bir araya geldi
Basın İlan Kurumu Yönetimi’nden Şanlıurfa Valisi Şıldak’a ziyaret
Nihal Candan’ın hastaneye yatışı yapıldı
Coşkunöz Çocukları hayallerindeki meslekleri resmettiler
Sınırlar Hudut Kartalları'na emanet
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkilerimizi kestik!
Bursa AFSİAD'dan "Uludağ Ekonomi Zirvesi" çağrısı!
Tavuk ihracatına yasak!