Hava Durumu

İkramların vazgeçilmez lezzeti! En güzel kısır nasıl yapılır?

Gün tabaklarının, misafir menülerinin ve çay ikramlıklarının vazgeçilmesi kısır tarifi için kollarınızı sıvayın. Eğer gün sırası sizdeyse ve daha önce hiç kısır yapmadıysanız, acemiliğinizi belli etmeyecek bir tarifimiz var.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2020 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2020 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İkramların vazgeçilmez lezzeti! En güzel kısır nasıl yapılır?

KISIR İÇİN GEREKEN MALZEMELER

-1 bardak ince bulgur

-½ sıcak su (bulguru ıslatmak için)

-1 kaşık biber salçası

-½ kaşık domates salçası

-3 yaprak marul

-1 demet maydanoz

-3 tane taze soğan

-1 kuru soğan

-1 kaşık zeytinyağı(soğanı kavurmak için)

-Yarım çay bardağı zeytinyağı (az gelirse ekleme yapın)

-1 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)

-Karabiber

-Pul biber

-Kimyon

-Tuz

YAPILIŞI:

Öncelikle bulgurunuzu derin bir kabın içinde sıcak suyla ıslatın. Suyu koyduktan sonra kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Bu esnada bir tavanın içinde zeytinyağı ile küp küp doğradığınız soğanı kavurun. Ardından salçalarını ekleyin. 3-4 dakika da bu şekilde kavurup kapatın.

Yapmış olduğunuz karışımı bulgurun içine döküp iyice her tarafını alacak şekilde karıştırın. Üzerine baharatlarını ve taze soğanını ve ince ince doğradığınız marulu da ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra servis tabaklarına alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.