Hava Durumu

İlginç çağrı: Aşı olduktan sonra cinsel ilişkiye girmeyin

Haziran ayının başında günlük yeni tip koronavirüs vakalarının yeniden artmaya başladığı Rusya'ya 1000 km'den daha yakın bir bölge bulunan Saratov'da Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 aşısı olanlara aşı olduktan sonra seks yapmaktan kaçınmaları, bunun çok yorucu olabileceği çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2021 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2021 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İlginç çağrı: Aşı olduktan sonra cinsel ilişkiye girmeyin

Rusya'nın batısındaki Saratov Oblast'ının yönetim merkezi olan Saratov'da görülmemiş bir duyuru yapıldı.

Saratov Sağlık Bakanı Yardımcısı Denis Grayfer, seksin "çok enerji tüketen bir aktivite" olduğunu ve aşı olduktan sonra artan stres riskine değmediğini söylerken, ne kadar süre cinsel ilişkiye girilmemesi gerektiği yönünde bir açıklamada bulunmadı.

Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V aşısını geliştiren kurumun başkanı Alexander Gintsburg da daha önce aşılamadan sonra fiziksel aktivitelerin kişileri çok fazla zorlamadığı sürece yasak olmadığını açıklamıştı. 

Yorucu fiziksel aktivitenin yanı sıra, Rusya'daki resmi açıklamalar, aşılananların üç gün boyunca saunalar, alkol tüketimi gibi durumlardan kaçınmaları gerektiği yönünde... 

RUSYA'DA VAKALARDA PATLAMA

İlk Kovid-19 vakasının 31 Ocak 2020'de ve virüs kaynaklı ilk ölümün 19 Mart 2020'de kaydedildiği ülkede, haziran başında günlük Kovid-19 vakaları yeniden artmaya başladı.

Bunun üzerine Rus yetkililer, devlet ve hizmet sektöründe çalışan vatandaşlara virüse karşı aşılanma zorunluluğu getirilmesi yönünde karar aldı.

Rusya'da toplumsal bağışıklığın sağlanması için halkın yüzde 60'ının aşılanması hedeflense de yeterli katılımın olmaması nedeniyle aşılama sürecinin oldukça yavaş ilerlediği görülüyor.

Yılın başından itibaren kitlesel aşılama sürecinin başladığı ülkede, bugüne dek aşılanan kişi sayısı 23 milyona yükselebildi.

Bu nedenle aşılama sürecinin hızlandırılması amacıyla başta başkent Moskova olmak üzere, ülkenin çeşitli bölgelerinde toplu aşılama merkezleri açılıyor.

AŞI SERTİFİKASI 'SAHTEKARLIK' BAŞLATTI

Bununla birlikte, aşı sertifikasının restoran, kafe gibi kamusal alanlara girişlerde zorunlu hale getirilmeye başlanması "sahtekarlık" olaylarının başlamasına neden oldu.

Sahte aşı sertifikaları aracılığıyla resmi barkod (QR kod) alma vakalarının gündeme gelmesi Rus yetkililerde endişeye yol açtı.

"SONBAHARA KADAR YETİŞEMEYİZ"

Sahte sertifikalar konusunda yorum yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Vatandaşların yüzde 60'ını sonbahara kadar aşılamaya yetişemeyiz. Bu hafta aşılanmak isteyen kişi sayısının arttığı görülüyor. Bu haftaya kadar, aşılanma süreci, devletin gerekli imkanları oluşturmasına rağmen düşük seviyede idi." dedi. 

   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.