Hava Durumu

İlk görüntüler korkunç! Düşen uçağın çarptığı yer...

Tüm yolcuların hayatını kaybettiği uçağın çarptığı nokta helikopterden görüntülendi. Rusya'daki acil kurtarma ekipleri kaza alanına ise paraşütlerle inebildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2021 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2021 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İlk görüntüler korkunç! Düşen uçağın çarptığı yer...

Rusya'da irtibatın koptuğu yolcu uçağının enkazından ve kaza bölgesinden ilk görüntüler yayınlandı. Uçağın okyanus kıyısındaki bir uçuruma çarptığı göze çarpıyor.

Rusya'nın en doğusunda yer alan Kamçatka'daki Petropavlovsk-Kamchatsky şehrinden havalanan uçak, Palana köyüne doğru seyrederken Salı günü irtibat koptu.

AN-26 tipi uçakta aralarında bir çocuğun da bulunduğu 22 yolcu ve altı mürettebat bulunuyordu. Saatler sonra uçağın inişe hazırlanırken düştüğü açıklandı.

Rus yetkililer, Okhotsk Denizi kıyısı yakınlarındaki Palana köyüne giden uçağın havaalanının iniş pistine yalnızca 9 kilometre mesafede düştüğünü bildiriyor.

Uçağın enkazına ulaşıldı, 28 kişiden kurtulan olmadığı tahmin ediliyor. Kaza sırasında uçağın önce kıyıdaki kayalığa çarptığı kaydediliyor. Uçurumun ardından araç kıyıya çakıldı.

Acil servis ekipleri, kaza bölgesine paraşütle inebildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, uçağın kötü hava koşullarından düşmüş olabileceği değerlendiriliyor.

RUSYA'DA SON KAZALAR 

Uzmanlar, bir dönem uçuş güvenlik sicili kötü olan Rusya'nın bu alanda ilerleme kaydettiğini söylüyor. Ancak yine de son yıllarda çeşitli uçak kazaları yaşandı. Mayıs 2019'da Aeroflot'un Sukhoi süperjeti Moskova'daki bir piste düşüp, yandı ve 41 kişinin ölümüne neden oldu.

Bir yıl öncesinde de Saratov Havayolları'na ait bir jet Moskova'dan kalkışından dakikalar sonra düşmüş, uçaktaki 71 kişinin tamamı hayatını kaybetmişti.

TÜRKİYE'DEN BAŞSAĞLIĞI 

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklama şöyle: "Rusya Federasyonu'nun Kamçatka Bölgesinde yer alan Petropavlovsk-Kamchatsky şehrinden Palana'ya seyretmekte olan bir yolcu uçağının bugün (6 Temmuz) düştüğü ve uçakta bulunan 22 yolcu ve 6 mürettebatın hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir.

Dost Rusya Federasyonu halkının kederini paylaşıyor, bu elim kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Rusya Federasyonu Hükümetine başsağlığı diliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.