Hava Durumu

İlk sahur bu gece! İşte Bursa'da sahur ve iftar vakti...

11 ayın sultanı Ramazan geldi çattı. Orucun saat kaçta açılacağını ve iftar vaktinin saat kaçta geleceğini merak ediyor. Bursa'da oruç saat kaçta açılacak?

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2020 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2020 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İlk sahur bu gece! İşte Bursa'da sahur ve iftar vakti...

Bursa'da yaşayan vatandaşlar kentlerinde iftar ve sahur vakitlerini araştırıyor. Oruç ibadetlerini gerçekleştirmek için niyet edecek Bursalılar akşam ezanının ne zaman okunacağını ve Bursa'da iftarın saat kaçta yapılacağını öğrenmek istiyor. Bu yıl ilk teravih namazı 23 Nisan'da evlerde kılınacak. İlk orucu tutacak olan Müslümanlar, 'Bursa'da sahur, imsak ve iftar saat kaçta?' sorusuna yanıt arıyorlar.

İşte Bursa iftar ve sahur saatleri...

On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 23 Nisan Perşembe günü kılınacak. Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazan ayının ilk orucu için 23 Nisan'ı 24 Nisan'a bağlayan gece (bu gece) sahura kalkılacak. Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27'nci gecesine denk gelen 19 Mayıs'ta idrak edilecek.

BURSA İFTAR VE SAHUR VAKİTLERİ 

Bursa'da ilk sahur saat 04:32 ilk iftar ise 19:58'de yapılacak. İlk teravih namazının saati ise 21:26 olacak.

SAHURUN DİNDEKİ ÖNEMİ

Sahur yemeği, oruç tutacak kişilerin imsak vaktinden önce gece yedikleri yemektir. Hz. Peygamber (s.a.s.) sahura kalkmış ve bunu ümmetine de tavsiye etmiştir (Buhârî, Savm, 19, 20).

Resûl-i Ekrem (s.a.s.), sahur yemeğinde "bereket" (Buhârî, Savm, 20) olduğunu ifade etmiş ve sahur yemeğinin, müslümanların orucu ile ehl-i kitabın orucu arasındaki en önemli farklardan biri olduğunu belirtmiştir (Müslim, Sıyâm, 46). Onun sahurla ilgili söz ve uygulamalarından hareketle fakihler, sahura kalkmanın ve sahuru geciktirmenin sünnet olduğunu söylemişlerdir (Kâsânî, Bedâî', II, 105).

Âlimler, sahurun oruca dayanma gücü verdiğini, maddi-manevi bereketlere vesile olacağını bildirmişlerdir. Çünkü kişi sahura kalkmakla seher vaktini uyanık geçirmiş ve bu vakitte hem dua hem de istiğfar etmek suretiyle cennet ehlinin özelliklerine sahip olmuştur (Zâriyât, 51/18). Bu şekilde manevi lezzetlerle başlanan oruç daha canlı, daha şevkli tutulur. Bu tür maddi-manevi bereketleri olan sahur, ihmal edilmemelidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.