Hava Durumu

İllere göre son durum! Bursa için haberler pek iyi değil

Normalleşme süreci öncesinde gözler pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısına çevrilirken Sağlık Bakanlığı verilerine göre hazırlanan kırmızı, turuncu, sarı ve mavi gruplarda bulunan iller... Bursa en kalabalık illerin yer aldığı "turuncu" grupta... Bu illerin normalleşme için biraz daha beklemesi öngörülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2021 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2021 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İllere göre son durum! Bursa için haberler pek iyi değil

Türkiye, 2020 yılının Kasım ayından bu yana ülke genelinde devam eden korona tedbirleri konusunda Bakanlar Kurulu'ndan çıkacak kararlara kilitlendi. Sonrasında Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı risk gruplarına göre iller bazında kararlar verilecek.

81 ilin nüfus sayısı, haftalık ve günlük vaka ortalamalarına göre hazırlanan bu listelerde kırmızı ve turuncu grupta yer alan illerde kısıtlamalar sürecek. Sarı illerde kısmi kısıtlamalar sürerken, mavi illerde ise normalleşme adımları atılacak.

Her hafta değişecek olan listelerde vaka sayısını düşürmeyi başaran iller sarı listeye girerek kısıtlı normalleşme ya da mavi listeye girip kontrollü normalleşmeye ulaşmayı hedefleyecek.

KIRMIZI LİSTEDE KİMLER VAR

Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelere gönderilen 'Nüfusa Göre Vaka Sayıları (15-21 Şubat' başlıklı listede 12 ilin kırmızı listede yer aldığı iddia ediliyor. Yüksek riskli illerde ilk üçte Karadeniz bölgesi yer alıyor.

Kırmızı listede Ordu birinci, Giresun, Trabzon üçüncü sırada yer alıyor. Samsun, Rize, Tokat, Osmaniye, Adıyaman, Aksaray, Karaman, Sakarya ve Konya'nın da yer aldığı bu liste için normalleşme adımı beklenmiyor.

EN KALABALIK GRUP TURUNCU LİSTE

Turuncu grupta ise 39 il yer alıyor ve en geniş grubu bu iller oluşturuyor. İstanbul, İzmir ve Adana'nın da yer aldığı bu liste şöyle: Burdur, Kocaeli, Balıkesir, Amasya, Ardahan, Gümüşhane, Mersin, Sinop, Antalya, Bolu, Artvin, Edirne, Tekirdağ, Yalova, Kayseri, Kırklareli, Kütahya, Niğde, Zonguldak, Erzurum, Nevşehir, Muğla, Düzce, Kilis, Kırıkkale, Bilecik, Hatay, Malatya, Elazığ, Çanakkale, Çorum, Bursa, Sivas, Aydın, Yozgat, Manisa. Bu grupta yer alan illerde de normalleşme için bekleneceği belirtiliyor.

KISMİ GEVŞEME OLABİLECEK GRUP

Sarı listede yer alan ve kısmi normalleşme olabileceği ifade edilen 25 il şöyle: Eskişehir, Ankara, Kahramanmaraş, Gaziantep, Erzincan, Afyon, Denizli, Bartın, Kırşehir, Tunceli, Isparta, Çankırı, Bayburt, Kastamonu, Siirt, Şanlıurfa, Ağrı, Kars, Bingöl, Diyarbakır, Uşak, Karabük, Bitlis, Van ve Mardin.

MAVİ LİSTE EN KÜÇÜK GRUP

Mavi listeye girmeyi başaran iller en küçük grubu oluşturuyor: Iğdır, Batman, Muş, Şırnak ve Hakkari. Bu illerde normalleşme adımlarının atılması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.