Hava Durumu

İmalat, madencilik, tekstil... ABD'den İran'a çok ağır yaptırımlar

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar geliyor. Hazine Bakanı: İmalat, madencilik, tekstil ve diğer alanlarda yaptırımlar yürürlüğe giriyor....

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2020 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2020 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İmalat, madencilik, tekstil... ABD'den İran'a çok ağır yaptırımlar

Amerika Birleşik Devletleri, bakanları İran'a yönelik yeni yaptırımları açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Süleymani sukiastine ilişkin, Kasım Süleymani bizzat geniş ve büyük çapta saldırılar planlıyordu. Bu saldırılar ABD büyükelçiliği ve Amerikan askeri unsurlarına yönelik planlanmaktaydı" dedi.

SÜLEYMANİ SONRASI TEHDİT KALKTI MI? SORUSUNA YANIT

ABD'li Bakan Süleymani sonrası "ABD unsurlarına yönelik tehdit kalktı mı?" sorusuna, "Tek bir görev terör tehlikesini tamamen ortadan kalmasını sağlamaz. Kasım Süleymani'yi ortadan kaldırdık, Hamza bin Ladin'i ortadan kaldırdık, DAEŞ'i ortadan kaldırdık" yanıtını verdi.

İRAN'DA DÜŞEN UÇAK

Pompeo ayrıca Ukrayna uçağının İran tarafından düşürülmüş olabileceğini değerlendirdiklerini söyledi. ABD Dışişleri Bakanı, "Herhangi bir sonuca varmadan önce soruşturmanın bitmesini beklemeliyiz" şeklinde konuştu.

"EKONOMİK OLARAK ZARAR VERDİK"

ABD Hazina Bakanı Mnuchin, imalat, madencilik ve tekstil alanlarında İran'a yaptırım uygulandığını ifade ederek "Ekonomik olarak zarar verdik" dedi.

TRUMP YAPTIRIMLARI İMZALAMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump, dün yaptığı açıklamada yaptırım kararını imzaladığını belirterek, "Yaptırımları uyguladık. Öncekiler ağır yaptırımlardı ama şimdi yaptırımları önemli ölçüde artırdık" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.