Hava Durumu

İmamoğlu'ndan harekat açıklaması: Kafam rahat değil

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fırat'ın doğusuna yönelik düzenlenen askeri harekata ilişkin, "Askerlerimizin yanındayım ama kafam rahat değil" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2019 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2019 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İmamoğlu'ndan harekat açıklaması: Kafam rahat değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün, "Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştır" sözlerinin ardından PYD mevzilerine bombalar yağdı.

Siyasilerden sanatçılara, spordan,televizyon dünyasının ünlü isimlerine kadar pek çok ünlü isim sosyal medya hesaplarından Mehmetçik'e destek mesajları paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan'a konuştu.

İmamoğlu, "Türkiye'nin elbette kendini teminat altında hissetmesi lazım ama bölgedeki iki unsur, ABD ve Rusya, 24 saatte farklı tavırlar alabiliyor, bu yüzden bir yurttaş olarak kafam rahat değil, bu yüzden endişeliyim" ifadelerini kullandı.

"Bir karmaşanın içine mi çekiliyoruz?" diyen İmamoğlu ayrıca şunları söyledi:

"Güvenli alan gerçekten oluşturabilecek mi? Suriyeliler oraya yerleştirilebilecek mi? Belirsizlikler var. Toplumumuz tam olarak aydınlanmış değil. Konunun uzmanı değilim, çok bilgi sahibi değilim ama kaygılıyım. Sonuçta şehitlerimiz oluyor ve buna çok üzülüyoruz. Ama yine de şunu vurgulamak istiyorum: Silahlı Kuvvetlerimizin, Mehmetçiğimizin tabii ki yanındayız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.