Hava Durumu

İmamoğlu'ndan Yıldırım'a 'mağduriyet' yanıtı: Aday olduğu için mağdur olmuş olabilir

YSK kararıyla 23 Haziran'da yeniden yapılacak seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak olan CHP'li Ekrem İmamoğlu, AK Partili rakibi Binali Yıldırım'ın 'mağduriyet' açıklamasına yanıt verdi: "Belki aday olmakla mağdur olmuş olabilir."

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2019 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2019 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İmamoğlu'ndan Yıldırım'a 'mağduriyet' yanıtı: Aday olduğu için mağdur olmuş olabilir

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak YSK'nın iptal kararıyla mazbatası elinden alınan CHP'li İmamoğlu, Cuma namazını Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii'nde kıldı, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'SÖYLEDİKLERİNE KENDİSİ İNANIYOR MU ACABA?'

YSK'nın kararıyla 23 Nisan'da yenilenecek İBB Başkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı olan Binali Yıldırım, YSK'nın seçimi iptal etme kararını değerlendirirken, "Asıl mağdur edilen benim. 31 Mart'ta gasp edilen oyların hesabını 23 Nisan'da soracağız" demişti.

Yıldırım'ın ifadeleri sorulan İmamoğlu, şunları söyledi:

"Bir daha karşılaştığınızda sorun, acaba kendi söylediklerine kendisi inanıyor mu diye? Ben inandığını düşünmüyorum. Neyin gaspı, hangi gerekçe? Millet görüyor zaten bence şu an söylediklerine kendisi de inanmıyordur. Mağduriyet kavramı da şöyle; Belki aday olmakla mağdur olmuş olabilir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik ifadeleri de hatırlatılan İmamoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

'4 GÜN GEÇTİ, SORUŞTURMA VAR MI?

"Ramazan ayındayız, büyük günahlar vardır, şirk koşmak, gıybette bulunmak gibi, yalan konuşmak, emek hırsızlığı, çalmak ve iftira atmak gibi. Allah iftiradan korusun, iftira edenlerden de korusun bizi. Türkiye Cumhuriyeti konusundaki hassasiyetimizi herkes biliyor. İftiradan vazgeçsinler, çok büyük bir günah. Bu işlerle uğraşıp kamuoyunu, toplumu meşgul etmesinler. 6 Mayıs'ta bir karar verdiler, siyasi bir karardı. Kararı her aşamasında kınıyorum. Bir algı yarattılar.  İlçe seçim kurullarına, başkanlarına soruşturma açacaklarını söylediler. 4 gün geçti, soruşturma var mı, duyan var mı? İnsanlar ifadeye çağrılmış mı? Bu ifadelerde neler söylenmiş? Yapılmış olsaydı malum medyada bunlar çarşaf çarşaf yazılırdı. Bu toplumu aldatmasınlar. 123 sandık nerede?

'GERÇEK MAĞDURİYET 16 MİLYON İNSANIN MAĞDURİYETİ'

Gerçek mağduriyet 16 milyon insanın mağduriyeti. Türkiye'de ekonomik sorunlar devam ediyor. Birçok problem var, işsizlik artarak devam ediyor. İnsanlar şu mübarek Ramazan ayında evlerine yemeklerini götüremiyorlar. Böyle bir ortamda insanları seçim ortamıyla meşgul etmek çok ayıp, yazık, günah. Mağduriyet edebiyatı yapanlara söyleyeyim; 16 milyon insan mağdurdur ama onların mağduriyetini en kısa zamanda telafi edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti için, demokrasi için hep birlikte omuz omuza mücadelemize devam edeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.