Hava Durumu

İnatçı yağları yakacak etkili detoks tarifi

Detoks sistemi, vücutta oluşan radikal maddelerin nötrlenmesi ve vücuttan atılması için gerçekleşen işleme verilen isimdir. Metabolizma çalıştığı sürece, vücudumuz her saniye radikal madde, toksin üretir ve sonra bu maddeleri etkisiz hale getirerek kendinden uzaklaştırır. Yani vücudumuz kendi kendini arındırmak için kusursuz tasarlanmıştır. Yaz sıcaklarında vücudumuzun detoksuna destek olacak yağ yakıcı harika bir tarifle inatçı kilolarınızdan kurtulun.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2021 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2021 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İnatçı yağları yakacak etkili detoks tarifi

Detoks diyetlerinin hemen hemen hepsinde sağlıksız yağlar, ilave şeker, tatlandırıcı ve un içeren yüksek oranda işlenmiş gıdalar elimine edilmiştir. Bu yüksek kalorili ve besleyicilik derecesi düşük olan gıdalardan birkaç gün kaçınmak, taze sebze-meyveler, sağlıklı protein ve yağ kaynaklarını içeren bir beslenme düzenini sürdürmek, bireylerin kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayabilir.

Kusursuz bir işleyişe sahip olan vücudumuz zaten bir detoks sistemidir. Fakat vücudumuzu uyarmak ve bedensel olarak hafiflemek için birkaç önemli kuralla bu detoks sistemine destek olabiliriz.

DETOKS NEDEN ÖNEMLİDİR?

Günümüzde artan çevresel kirlilik, kötü beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam ile birlikte, toksinlerden arınma fikri daha elzem bir hale gelmeye başladı. Detoks:

sebepsiz baş ağrıları, yorgunluk, kendini kötü hissetmek, solgun ve bozuk bir cilt, sindirim sistemi bozuklukları, uyku düzensizlikleri

gibi birçok problemi çözmek veya hafifletmek için yapılabilmektedir.

Bu nedenlerle vücutta biriken toksinleri atmak ve daha iyi hissetmek için çeşitli detoks yöntemleri tercih edilmektedir.

Detoks suyu besin değerlerini mümkün mertebe koruyarak, sebze, meyve, baharat veya kuruyemişlerin sularının sıkılmasıyla oluşturulur.

Yağ yaktıran ideal detoks tarifini uyguladığınızda kısa süre içerisinde farkı göreceksiniz.

Detoks suyu hazırlanırken içerikte kullanılacak malzemelerin toksin atmaya destek besinlerden oluşmasına ve karaciğer ve diğer organları desteklemeye yardımcı olmasına dikkat edilmelidir. Bununla birlikte ideal kalori ve protein miktarlarını tutturmak ve aynı zamanda lezzetli ve iyi hissettiren bir detoks suyu hazırlamak da önemlidir.

Beslenmenizden işlenmiş gıdaları çıkarın, şeker ve tatlandırıcıları elimine edin. Tatlı ihtiyacınızı taze yaz meyvelerini tüketerek gidermeyi deneyin. Hatta bu sayede meyvelerin lezzetinin farkına daha iyi vardığınızı hissedebilirsiniz.

YAĞ YAKICI DETOKS TARİFİ

1 ince dilim taze zencefil 1 ince dilim ananas 10 adet taze nane yaprağı ¼ limon suyu 1 şişe mineralli maden suyu Buz küpleri

- Bütün malzemeleri püre haline gelene kadar blenderdan geçirip tüketebilirsiniz.

Bu sağlıklı içecek hem sindirim, bağışıklık ve detoks sisteminize destek olacak hem de lezzetiyle serinlemenize fayda sağlayacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.