Hava Durumu

İnce 'ortak açıklama yapalım' dedi! Kılıçdaroğlu: Sizinle sonra görüşeceğiz

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğü iddia edilen Muharrem İnce'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak ortak açıklama yapmayı önerdiği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun ise İnce'ye "Sizinle sonra görüşeceğiz" diyerek teklifi reddettiği öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2019 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2019 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İnce 'ortak açıklama yapalım' dedi! Kılıçdaroğlu: Sizinle sonra görüşeceğiz

Cumhuriyetten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın tartışma yaratan yazısının ardından Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak birlikte bir açıklama yapmayı önerdi.

İnce'nin "Bu tartışma partiyi yıpratacak. Gerekirse ben sizin yanınıza geleyim görüşelim. Gazetecilerin karşısına çıkalım, bu konuda bir açıklama yapalım" dediği belirtildi.

Kılıçdaroğlu ise İnce'ye "Sizinle sonra görüşeceğiz" diyerek görüşmeyi sonlandırdı.

NE OLMUŞTU?

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın üst düzey bir CHP'li yetkilinin Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü ve CHP liderliği için destek sözü aldığı iddiası siyaset dünyasını karıştırmıştı.

Sosyal paylaşım hesaplarından ilk paylaşım yapan Muharrem İnce oldu.

Ardından FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına katılan CHP Genel Başkanı iddiaya ilişkin, "Doğrudur. İsim veremem" diyerek tartışmayı sürdürdü.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yazılı bir açıklama yaparak CHP'li bir siyasetçinin Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi iddiasını yalanladı.

Akabinde, Erdoğan İzmir'de gerçekleşen programda, "Bay Kemal senin hayatın yalan. Eğer yiğitsen ben Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, acaba sen genel başkanlığını ortaya koyuyor musun? İspat edemiyorsan çek git. Bu kadar iddialı söylüyorum" diyerek görüşmenin gerçekleşmediğini söyledi.

Dikkatlerin çevrildiği Rahmi Turan ise söz konusu kişinin CHP'linin Muharrem İnce olduğunu iddia etti.

Rahmi Turan'ın "Muharrem İnce" ismini vermesinin ardından hem İnce hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iddiaları yalanlamıştı. 

İnce ismini kendisinin vermediğini, kaynağının zikrettiğini ancak 20 yıldır tandığı kaynağını da açıklamayacağını vurgulayan Turan, CNN Türk yayınında yaptığı açıklamada "Kaynağıma güvendiğim için pişman oldum, durum onu gösteriyor" dedi. 

Turan ayrıca, "Ben bu olayda taraf değilim, yanlış yaptıysam özür dilerim... Gereğini yapacağım" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.