Hava Durumu

İnegöl Belediye Başkanı Taban'dan 15 Temmuz mesajı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5'inci yılında yapılacak anma programlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Taban, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade ederek; "Bu minvalde 15 Temmuz Perşembe günü gün boyu sürecek programlarımız olacak. Gece yarısına kadar demokrasi nöbetimiz sürecek. Tüm ilçe halkımızı bekliyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2021 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2021 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İnegöl Belediye Başkanı Taban'dan 15 Temmuz mesajı

Belediye Başkanı Alper Taban, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 5'inci yıl dönümünde yapılacak programlar ve karanlıktan aydınlığa dönen o gece adına bir açıklama yaptı. Başkan Taban hem 15 Temmuz'u andı hem de tüm ilçe halkını yapılacak programlara davet etti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5'inci yılında ülkemizin istiklaline ve istikbaline göz diken hainlerin yapmış olduğu saldırıları Türk milletinin kabul etmediğini ve bu saldırıların başarılı olamayacağını tüm dünyaya net bir şekilde gösterdiğini hatırlatan Taban, "Türk milleti o kara gecede darbecilere karşı gösterdiği direnişle hainlere boyun eğmeyerek tarihi bir destan yazmış, bu cennet toprakların hâkimi sadece millettir demiştir. 15 Temmuz;  248 şehidin vatan toprağına emanet edilişi, binlerce insanın gazi olduğu, milletin bağrına düşen yangının kora dönüştüğü günün adıdır. Bu vesile ile vatanın bekası ve değişmez değerlerimiz için canlarını ortaya koyan tüm gazilerimize en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyor, hain darbe girişimini esefle kınıyor, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

15 TEMMUZ PROGRAMI

15 Temmuz Perşembe günü yeniden birlik ve beraberlik içerisinde yapılacak etkinliklere de tüm ilçe halkını davet eden Başkan Taban, "15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak adına 5'inci yılında da anma programlarımız gün boyu gerçekleştirilecek. Sabah 10.00'da şehitlik ziyaretimiz olacak. Ardından 14.30'da 15 Temmuz fotoğraf sergimizin açılışı yapılacak. Her yıl olduğu gibi yine binlerce vatandaşımızın meydanları dolduracağı demokrasi nöbeti programımız da akşam 21.00'da Milli İrade Meydanında (belediye önü) başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile ardından Kuranı Kerim tilavetleriyle başlayacak anma programı, protokol konuşmaları sonrası Uğur Işılak konseriyle devam edecek. 15 Temmuz videolarıyla süslenecek program, daha sonra Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in Türkiye'nin Darbelerle İmtihanı konferansıyla devam edecek. İnegöl Tarihi Mehterinin Gösterisi, kasideler ve Kuranı Kerim tilavetlerinin okunacağı gece, 00.13'te tüm camilerde salaların okunması ve akabinde dualarla son bulacak. Ben bu vesileyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlarımıza tüm ilçe halkımızı davet ediyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.