Hava Durumu

İnegöl'de 1 yıl dolu dolu geçti!

8 Kasım 2017 tarihinde Belediye Meclisi'nde yapılan oylamayla İnegöl Belediye Başkanlığı'na seçilen Alper Taban, belediye başkanlığında bir yılı hizmetle dolu dolu geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2018 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2018 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
İnegöl'de 1 yıl dolu dolu geçti!

Çözüm Merkezi'nden, Kurumsal Değişim-Dönüşüm ve Yeni Nesil Belediyeciliğe, İnegöl'ün Fikri ve Fikir Gölünden Ortak Akıl Buluşmalarına, Saha Ekibi ve Takip Denetim Merkezi'nden İstihdam Merkezi ve Temiz şehir İnegöl projelerine kadar birçok önemli hizmeti hayata geçiren Belediye Başkanı Alper Taban, her alanda çalışmaya ve üretmeye devam ediyor. Geniş hizmet yelpazesi içerisinde bir yılı geride bırakan Başkan Taban, göreve geldiği günden bu yana ilçe halkının yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehri inşa etmek için tüm gücüyle çalışıyor.

YENİ HİZMET DÖNEMİ

Bilindiği üzere İnegöl Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini sürdürürken, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte İnegöl Belediye Başkanlığı için adı geçen iki adaydan biri olan Alper Taban'ın adaylığı, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından kesinleşmişti. Ardından 8 Kasım 2017 tarihinde İnegöl Belediye Meclisi'nde yapılan oylamayla Alper Taban İnegöl'ün yeni Belediye Başkanı oldu. Başkan Taban, göreve başlamasının ardından ilk iş olarak ortak akılla şehrin ihtiyaçlarının tespitini yaparak bir acil eylem planı oluşturdu. "Halka Hizmet Hakka Hizmet" düsturuyla çıkılan bu yolda yapılan küçük dokunuşlar ile ilçede büyük farkındalıklar oluşturuldu.

ÇÖZÜM MERKEZİ

Yerel yönetim anlayışında önce insan düsturuyla geleceğin İnegöl'ünü şekillendirmeye çalışan İnegöl Belediyesi, ilçe halkına daha hızlı ve çözüm odaklı hizmet edebilmek adına Hizmet Masası'nı Çözüm Merkezi'ne dönüştürerek 7/24 çalışma sistemine geçti. İnegöl halkının belediyesine daha hızlı ulaşımının sağlanması için Alo 153 Çağrı Merkezi, 0530 157 30 00 WhatsApp hattı, sosyal medya hesapları başta olmak üzere bütün iletişim kanalları devreye alındı. Belediye hizmetlerinin yerinde hızlı, isabetli, etkili ve verimli bir şekilde yapılması için hayata geçirilen Çözüm Merkezi ile tüm vatandaşlar istek, talep, öneri ve şikâyetlerini belediyeye 7/24 ulaştırma imkânına kavuştular. İnegöl Belediyesi, yeni nesil belediyecilik hizmetleri kapsamında hizmetlerin yerinde hızlı, isabetli, etkili ve verimli bir şekilde yapılması için Çağrı Merkezi uygulamasını da hayata geçirdi. Hızlı, etkin, çözüm odaklı ve hedefi 12'den vuran bir hizmet anlayışı ile çalışmalarına devam eden İnegöl Belediyesi, Alo 153 Çağrı Merkezi uygulamasıyla çağı yakalayan belediyecilik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

YENİ NESİL BELEDİYECİLİK

Kurumsal Değişim ve Dönüşüm Projesi kapsamında İnegöl Belediyesi'nin daha hızlı, nitelikli ve vatandaşı merkeze alan bir sisteme bürünmesi adına 2015 Kalite Yönetim Sistemi (ISO 9001) ve 2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi (ISO 10002) ile Elektronik Belge Yönetim Sistemi (elektronik imza) ve Mobil İmza (m-imza uygulamaları) uygulamaları İnegöl Belediyesi'nde hem kurumsal yapıda büyük bir değişimin habercisi olurken, hem belediye hizmetlerinde de kâğıttan dijital döneme geçişi gözler önüne serdi.

TAKİP VE DENETİM MERKEZİ

Göreve geldiği ilk günden beri yaşamaktan mutluluk duyulacak bir şehir için önemli çalışmalara imza atan Belediye Başkanı Alper Taban, şehri birlikte yönetme adına ilçe halkının istek, talep ve önerilerini almak için özel bir ekip kurdu. 10 kişiden oluşan bu özel ekip İnegöl'ü karış karış gezerek vatandaşların beklentilerini, düşüncelerini ve eleştirilerini dinliyor. İnegöl merkez başta olmak üzere Akhisar, Alanyurt, Yeniceköy, Tahtaköprü, Kurşunlu, Cerrah ile birlikte tüm mahallelerde saha taraması yapılıyor. Saha ekibinin topladığı verilerle yeni projeler şekilleniyor. İnegöl Belediyesi bu manada vatandaşların her bir fikrini önemsiyor.

ORTAK AKIL BULUŞMALARI

Göreve geldiği günden bu yana ortak akıl vurgusu yaparak İnegöl'ü şehrin tüm dinamikleriyle yönetmenin önemine dikkat çeken Başkan Alper Taban, düzenlediği ORTAK AKIL BULUŞMALARI ile STK'lar, gençler, öğrenciler, bayanlar başta olmak üzere toplumun tüm katmanlarıyla bir araya gelerek onların görüş, istek ve önerilerini dinleyip ilçe halkının yönetime katılımını sağlıyor.

KIRSALA HİZMET

İnegöl'ün bir mobilya, turizm ve sanayi şehri olmasının yanı sıra bereketli bir tarım şehri olduğu olgusunu her fırsatta dile getiren İnegöl Belediyesi özellikle son yıllarda kırsal kalkınmaya yapmış olduğu yatırımlarla büyük önem veriyor. İnegöl tarımının mevcut durumunun analizini yapmak ve daha güçlü bir tarım sektörü oluşturmak hedefiyle yapılan Tarım Çalıştayı ile sektörün yol haritası oluşturuldu. Tarımsal ürünlerin tanıtımının daha etkin bir şekilde yapılmasını sağlamak adına başlatılan İNTARF (İnegöl Tarım Fuarı) kısa süre içinde profesyonelliği yakalayarak 'Uluslararası Fuar Takvimi'ne girmeyi başarmıştır. Yine tarımsal kalkınmanın ve tanıtımın daha profesyonel bir şekilde yapılabilmesi amacıyla İBELTAR (İnegöl Belediyesi Tarımsal Üretim Pazarlama ve Depolama A.Ş) kurulmuştur. Bu hizmetlerin yanı sıra İnegöl Belediyesi dağıtmış olduğu fidan, tohum, tarımsal makine ve ekipmanlarla da çiftçisine destek olmayı sürdürüyor. 

İSTİHDAM MERKEZİ

İnegöl Belediyesi'nin iş arayan vatandaşlarla işverenleri buluşturmayı hedefleyen projesi İstihdam Merkezi Ofisi hizmete girdi. İstihdam Merkezi'ne gelen kişiler yaş grupları, cinsiyetleri, meslekleri, tecrübeleri, ne tür iş aradıkları gibi tüm ayrıntıları alınarak analiz ediliyor. Bu merkeze başvuran vatandaşların sadece kamuda değil özel sektörde personel arayan firmalara da yönlendirilmesi yapılıyor.

AKILLI KAVŞAK UYGULAMALARI

İnegöl Belediyesi'nin talebi ve katkıları üzerine, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından özellikle şehrin ana arterlerinde yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılması ve şehrin trafik akışının düzenlenmesi amacıyla yapılan kavşak düzenleme çalışmalarıyla İnegöl trafiği büyük ölçüde rahatladı. AVM Kavşağı, Belediye Önü Kavşağı ve Adliye Kavşağı yapılan düzenlemeyle yenilenen kavşaklar arasında. Sırasıyla şehrin diğer belirlenen kavşaklarının da mercek altına alınacağı belirtiliyor.

VİZYON ÇALIŞMALAR

Eski hastanenin bulunduğu alanda yapımına başlanan İnegöl Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Kent Meydanı projesi İnegöl Belediyesi'nin bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük yatırım olma özelliği taşıyor. Toplam proje alanı 29 bin 945 metrekare olan hizmet binasının; zemin kat alanı 4 bin 208 metrekare, bodrum kat alanı 9 bin 106 metrekare, 1. kat inşaat alanı 2 bin 702 metrekare, 2. kat inşaat alanı 2 bin 443 metrekare, 3. kat inşaat alanı bin 842 metrekare ve 4. kat inşaat alanı 786 metrekare olarak projelendirilmiş. Bodrum katta 145, açık otoparkta ise 50 araçlık park alanı mevcut olacak. Belediyenin tüm birimlerinin aynı çatı altında toplanmasıyla, koordinasyon daha iyi bir şekilde sağlanacak. Hizmet binasında ana hizmet kalemlerinin yanı sıra nikâh dairesi, farklı etkinlikler için kullanılabilecek çok amaçlı salon, kafeterya ve yemekhane yer alacak. 25 bin 737 metrekare peyzaj alanı bulunan proje İnegöl'e yakışır bir şehir merkezi görüntüsü oluşturacak. Yeni Hizmet Binası, ilçe halkına ve İnegöl'e hizmet edecek, işlerin tek yerden daha koordineli bir şekilde yürütüleceği bir yer olacak.

AÇILIŞI YAPILAN PROJELER

Toplumun mihenk taşı olan aile müessesesinin sağlam temeller üzerinde yükselmesi ve geleceğimiz olan gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutma ve vatanına, bayrağına, milli ve manevi değerlerine saygılı bir şekilde yetişmeleri için çalışmalarına aralıksız devam eden İnegöl Gençlik ve Aile Destek Merkezi (İNGADEM) yarınları inşa ediyor. Merkezde bir uzman sosyolog ve aile danışmanı ile bir psikolog olmak üzere iki personel görev yapıyor. Merkeze başvuru yapmak için (0224) 777 0 500 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Mehmet Çıracı Katlı Otoparkı

İnegöl'ü geleceğe taşıyacak projelere imza atan İnegöl Belediyesi, şehir merkezinde parklanma ve trafik sorununa büyük ölçüde çözüm olması beklenen yeni katlı otoparkı ilçe halkının hizmetine sundu. Eski Alyans Düğün Salonu'nun bulunduğu alanda hizmet veren 110 araçlık katlı otoparkta, İnegöl'ün eski belediye başkanlarından Mehmet Çıracı'nın ismi yaşatılıyor.

Ayçiçeği Masal Parkı

İnegöl Belediyesi'nin 2018 yılı Nisan ayında hizmete açılan ve içerisinde Türk büyüklerini anlatan figürlerle birlikte adrenalin parkuru, vitamin kafesi gibi pek çok aktivite alanının yer aldığı Ayçiçeği Masal Parkı hem çocukların hem de yetişkinlerin ilgisini çekiyor. Ailecek hoş vakit geçirebileceğiniz Masal Parkı içerisinde Türk büyüklerimizi anlatan figürlerin yanı sıra 1890 m2'lik adrenalin parkuru, vitamin kafe, kapalı alanlar, süs havuzları ve kuru havuzlar bulunuyor.

Doğal Yaşam Çiftliği

İnegöl Belediyesi tarafından vatandaşların şehir stresinden uzaklaşmaları ve eğlenceli vakit geçirmelerinin sağlanması amacıyla Alibeyköy Mahallesi'nde hayata geçirilen Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği 12 bin metrekare alan üzerinde hizmet veriyor. Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği'nde; restoran bölümünden at, inek, koyun ve keçi ahırı, tavus kuşu, sülün ve benzeri kanatlılar ile tavuk- horoz gezinti alanı, kuş kulesi, ördek - kaz evleri ve havuzuna varana kadar pek çok alan mevcut. Yeşil alanda ve çınar altında oturma alanları ile çocuk oyun gruplarının da yer aldığı tesisin orta bölümünde at padok alanı, 4 metre genişliğinde 185 metre uzunluğunda at biniş yolu ile benzersiz bir tesis.

Bungalov Evleri

İnegöl Belediyesi tarafından Yeniceköy Mahallesi'nde bulunan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi'nde(DOSTUM) hayata geçirilen 36 yatak kapasiteli 3 adet bungalov ev bulunuyor. Doğayı sevenler, sporu sevenler, alternatif spor branşlarıyla tanışmak isteyenler için hayata geçirilen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi, yapılan bungalov evleri ile hizmet yelpazesi daha da genişletilmiş oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.